De beste gastouder voor je kind

Esther van Esch

versiering
grid voor eenvoudige pagina layout

Gastouder Esther van Esch

Naam Esther van Esch
Website https://hethbhuis.funnybliss.nl
Geboortejaar 1979
Gezinssituatie Getrouwd, 3 kinderen
Opvang sinds 2022
Interesse?

Dit maakt mij bijzonder

Esther is één van onze gastouders in Roosendaal en is specialist in hoog sensitiviteit en hoogbegaafdheid. Dat is uniek voor kinderopvang in deze regio. Esther vertelt in dit interview over BSO 't HB huis en haar specialisatie.

Maak kennis met

Esther is in 2022 begonnen als gastouder. Ze vertelt: "We hebben zelf drie kinderen en ik wilde altijd al een groot gezin. Nu als gastouder is ons gezin nóg groter! Ik richt me met name op BSO kinderen, dus kinderen vanaf 4 jaar. Maar ook jongere kinderen zijn welkom, vanaf 2 jaar."


BSO gericht op hoogbegaafde kinderen

"Onze kinderen bleken alle 3 hoogbegaafd te zijn en we liepen er zelf tegenaan dat er na school geen plek is om andere hoogbegaafde kinderen te ontmoeten. Onze kinderen voelden zich eigenlijk nergens echt op hun plaats, ze voelden zich niet begrepen. Wat mijn kinderen gemist hebben, wil ik graag aan andere kinderen bieden." En daarom biedt Esther graag kinderopvang aan voor hoogbegaafde en/of hoog sensitieve kinderen. 


Waarom zou je kiezen voor een kinderopvang voor hoogbegaafde kinderen? 

"Hoogbegaafde kinderen hebben erkenning nodig en begeleiders die ze begrijpen. Ze willen graag gezien worden in wie ze zijn, ze denken anders dan andere kinderen. Daarom worden ze door leeftijdsgenoten vaak niet begrepen, hoe goed ze het ook proberen. Op een reguliere school moeten zij zich al de hele dag aanpassen, dan ontploft de bom vaak zodra ze thuis komen. Bij mij worden de kinderen begrepen", aldus Esther.


"Je ziet hoogbegaafde kinderen echt elkaar nodig hebben. Ze begrijpen elkaar en vinden elkaar niet raar. Hier komen ook kinderen, waarvan de ouders het niet echt nodig hebben als opvang, maar hun kinderen graag in een ontwikkelingsgelijken groep zien. Dus komen deze kinderen met veel plezier naar het HB huis."


Als kindercoach begrijpt Esther heel goed waar deze kinderen tegenaan lopen, waardoor er veel minder frustratie is. "Wat ik belangrijk vind is dat het kind gehoord en gezien wordt in wie hij is. Door een kind te zien en zichzelf te laten zijn, kan hij of zij zich vrij ontwikkelen."


De dagindeling

"Ik ben heel makkelijk, geef maar aan wat je graag wilt doen, dan doen we dat. Heb je een bepaalde interesse? Dan gaan we dat doen. Ik heb geen vaste planning van te voren, we bepalen als iedereen er is, wat we gaan doen, dit kan van alles zijn: een spelletje, lekker op de bank hangen en film kijken, naar de speeltuin gaan of iets creatiefs. Er is bij mij dus veel wat mag en weinig wat moet. We spelen ook speciale spelletjes voor hoogbegaafde kinderen, ik heb verschillende materialen voor ze in huis. We hebben een trampoline en in de zomer ook een zwembad staan. Verder is er een hond aanwezig die lekker rustig is en daar mag zeker mee geknuffeld worden. Er is ook voldoende ruimte hier om te ontprikkelen. "


Het gastouderbureau

"Ik ben heel blij met de samenwerking met Just-4-Kids. Er zijn korte lijntjes. Ik ben overdag met de kinderen bezig en als ik 's avonds nog even wat app naar Nathalie krijg ik altijd bericht terug. Daardoor kan ik dingen zelf gemakkelijk loslaten. Ook fijn dat we als gastouders onderling contact hebben. Zo kunnen we via een appgroep altijd advies vragen aan elkaar. Het contact onderling is erg prettig."

Dus heb jij een hoogbegaafd of hoog sensitief kind en zoek je een BSO waar hij of zij volledig zichzelf kan zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.


Dit zegt een ouder over Esther

We vroegen ouders wat ze van Esther vinden. Dit is wat Dennis aangeeft: "Onze zoon gaat sinds deze week fulltime bij Esther naar de BSO. Tot op heden zijn wij positief en ervaren we haar flexibiliteit als zeer prettig."


Op zoek naar een gastouder in Roosendaal?

Bij Esther is nog plek vrij! Je mag altijd een keertje bij haar gastouderopvang 't HB huis komen kijken!

Interesse in Esther van Esch?

Captcha