De beste gastouder voor je kind

Patty Raats

versiering
grid voor eenvoudige pagina layout

Gastouder Patty Raats

Naam Patty Raats
Adres Kastanjelaan
Stad Heerle
Website Geen
Geboortejaar 1964
Gezinssituatie Getrouwd, 2 kinderen
Opvang sinds 1997
Interesse?

Dit maakt mij bijzonder

Patty is onze gastouder in Heerle. Zij is gastouder van twee basisschoolkinderen en vier jongere kindjes. We spraken haar over haar werk als gastouder bij Just-4-Kids. En daar weet ze enthousiast over te vertellen! Lees hier het interview met haar!

Maak kennis met

Patty werkt al 25 jaar als gastouder, ze heeft net afscheid genomen van een kind dat al 12 jaar bij haar was. “Gelukkig zie ik haar nog wel, want als ik een rondje met de hond loop, kom ik haar vaak tegen. Dat is het voordeel van een dorp!” Als we vragen waarom dit werk zo leuk is, vertelt Patty enthousiast: “Met die kleintjes werken is gewoon heel gaaf! De groep kinderen die er nu is, is ook zo leuk samen met elkaar. Maar eigenlijk is dat altijd wel zo, ik heb nog nooit probleemkinderen gehad.”


Prachtige locatie in Heerle


“Hier in Heerle wonen we op een ideale locatie voor kinderen. Je loopt hier zo de poort uit naar de speeltuin.” Maar ze gaat er met de kinderen ook regelmatig op uit. “Dan pak ik bakfiets of de Kiddy-bus en gaan we lekker naar het bos, een speeltuin, kinderboerderij of we gaan naar het park gezellig naar de eendjes kijken.”


Persoonlijke aandacht voor de kinderen


Patty vindt het heerlijk de kinderen bij haar thuis op te vangen. “Dat voelt heel huiselijk dit kleinschalige. Een beetje hetzelfde als je op visite gaat bij iemand. De eerste keer vond ik het best gek dat ouders hun prulleke bij me achterlieten, maar inmiddels ben ik daar wel aan
gewend.”


Het werken aan huis vindt Patty erg prettig. Ze kan zelf haar dagindeling bepalen met de kinderen, maar nét waar er behoefte aan is. “Ik kan ook echt veel één-op-één aandacht geven aan de kinderen. Zeker als de kleintjes slapen, kan ik veel aandacht geven aan de grotere kinderen. Dan lezen we bijvoorbeeld gezellig een boekje of we gaan knutselen.”


Het gastouderbureau


De samenwerking met gastouderbureau Just-4-Kids vindt Patty erg prettig. “Nathalie doet echt alles voor je, ze staat altijd voor een ander klaar. Ze is altijd goed bereikbaar en ze regelt ’t gewoon, vaak nog dezelfde dag. Zij gaat echt voor je door ’t vuur.” Omdat kwaliteit echt voorop staat, krijgen de gastouders ook regelmatig cursussen. “Laatst hebben we nog een cursus gehad om baby’s beter te leren begrijpen. Dat was echt apart, ook na 25 jaar kan ik nog wat leren!”


Dit zegt een ouder over Patty


We vroegen ouders wat ze van Patty vinden. Dit is wat Kristy aangeeft: "We zijn erg tevreden over gastouderopvang de Lollifant. Ons dochtertje heeft het goed naar haar zin bij Patty. We vinden het erg fijn dat Patty in een boekje bijhoudt wat ons dochtertje die dag heeft gedaan. Ze neemt de kinderen vaak mee op stap naar een speeltuin. Daarnaast is Patty goed bereikbaar. Wanneer we een appje sturen, geeft ze altijd snel antwoord!"


Op zoek naar een gastouder in Heerle?


Patty vangt nu 6 kindjes op en daar kunnen best nog wel een paar kleintjes bij. Ben je op zoek naar een gastouder in Heerle? Je mag altijd een keertje bij Patty haar gastouderopvang ‘De Lollifant’ komen kijken!

Interesse in Patty Raats?

Captcha