anke van gemert

Anke van Gemert

Adres: Egbertdonk, Roosendaal
Website: www.bikkelsenbengels.nl
Geboortejaar: 1974
Gezinssituatie: Getrouwd, 3 kinderen
Opvang sinds: 2016

Bent u op zoek naar een betrouwbare, lieve en vakkundige kinderopvang, dan bent u van harte welkom bij kinderopvang Bikkels&Bengels.

Na jarenlange werkervaring in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en als gastouderconsulent bij Just-4-Kids, is mijn droom gerealiseerd in een kinderopvang aan huis. Naast deze praktijkervaring heb ik mij de laatste jaren ontwikkeld op gebied van het begeleiden van jonge kinderen. Zo heb ik de opleiding Pedagogisch Educatief Medewerker gevolgd op Hogeschool Rotterdam en ben ik in 2014 voor het VVE-programma Uk&Puk gecertificeerd.

De naam Bikkels&Bengels is ontstaan, doordat ieder kind krachtig is op zijn/haar eigen manier. Kracht door jezelf te zijn. In het woord Bikkel, zit ook het woord ikke. Tijdens de ontwikkeling van baby naar kleuter gaat een kind op zoek naar zichzelf, ik ben een persoon en ik mag er zijn! In het woord bengels, zit ook het woord Engel, ieder kind zal in zijn ontwikkeling weleens bengel en wel eens engel zijn én juist deze afwisseling maakt van mijn werk iedere dag een feestje!

Opgroeien in een stabiele omgeving, waarin je geborgen, gekoesterd en vrij voelt is wat ik belangrijk vind voor alle kinderen. Een regelmatige basis bieden waarin respect voor mens, dier en omgeving centraal staat en waar je jezelf mag zijn. Flexibiliteit kunt u terugzien in de afname van dagelijkse uren, het volgen van het ritme van uw kind en het respecteren van uw opvangwensen als ouders, zodat ouders en kinderen zich thuis voelen bij Bikkels&Bengels.

Wij spelen, ervaren en ontdekken in een eigen speelruimte ingericht voor jonge kinderen. Dagelijks en met persoonlijke aandacht: spelen we buiten in de (moes-) tuin, gaan we wandelen, wordt er voorgelezen, zingen we liedjes, wordt er geknutseld, wordt er spelenderwijs een activiteit van het VVE-programma Uk&Puk geboden en speelt het kind zijn/haar eigen spel. Ook de zelfstandigheid van uw kind wordt gestimuleerd, want zo ontwikkelt ieder kind zijn/haar eigen ‘ik’. Als kinderen moe zijn dan staan er vier bedjes, in verschillende slaapkamers, tot hun beschikking.

Meer weten? Neem contact op!