Hennelien

Jorien

Adres: Wouw
Geboortejaar: 1994
Opvang sinds: 2018

In ons gesprek met gastouder Jorien krijgen we een kijkje in haar achtergrond, ervaring, en dagelijkse activiteiten als gastouder. Jorien vangt kinderen van alle leeftijden op, maar op dit moment heeft ze voornamelijk kinderen in de BSO-leeftijd. “Ik werk nu een aantal jaren als gastouder,” vertelt ze. “Voordat ik hiermee begon, werkte ik voor mijn zus die een eigen bedrijf heeft. Ze bieden daar werkplekken voor kanjers. Ik wilde al langer gastouder worden, maar niet in Roosendaal. Uiteindelijk ben ik in Wouw gaan wonen en ben daar de opvang begonnen.”

 

Kindvriendelijke buurt

Jorien heeft drie dochters en een heel oud, lief hondje. Ze woont in Wouw, in een kindvriendelijke buurt met veel speeltuintjes en een basisschool op loopafstand. “De speeltuintjes zijn gezellig,” zegt ze. “Alle leeftijden spelen met elkaar.”

Jorien woont in een eengezinswoning met een voor- en achtertuin. “Het huis heeft vijf slaapkamers omdat we de nok van het huis hebben verhoogd om extra ruimte te creëren,” legt ze uit. “De achtertuin is niet groot, maar groot genoeg voor een trampoline en een duikelrek. In de zomer staat er ook vaak een zwembad.”

 

Fijne combinatie

De combinatie van werken en thuis zijn voor haar eigen kinderen spreekt Jorien aan. “Eigenlijk zijn alle kinderen die ik nu in de opvang heb vanaf baby bij me, dus iedereen groeit met elkaar op. Dat maakt het een heel hecht clubje kinderen,” vertelt ze.

 

Stimuleren van onwikkeling

Jorien vindt alles leuk om buiten te doen met de kinderen, van dagjes uit naar bijvoorbeeld de Beekse Bergen of de camping tot spelen in de tuin. “Er is genoeg te doen,” zegt ze enthousiast. Binnen laat Jorien de kinderen het liefst met speelgoed spelen dat de ontwikkeling stimuleert. “Ik werk met jaargetijdenbakken waar spulletjes in liggen die met de seizoenen te maken hebben,” legt ze uit. “Vanuit de school van mijn kinderen heb ik heel veel leerzaam speelgoed gekregen toen deze school ging verbouwen.”

 

Samenwerking met Just-4-Kids

Jorien heeft een positieve ervaring met Just-4-Kids. “De samenwerking is goed, de communicatie vanuit Nathalie is duidelijk,” zegt ze. “Ik ben alleen zelf niet heel punctueel, dus Nathalie moet me regelmatig achter mijn broek aan zitten.”

 

Op zoek naar een ervaren en betrokken gastouder? Neem gerust contact op met Just-4-Kids voor meer informatie over de mogelijkheden!

|

Gastouder Sandra over Just-4-Kids

“Ik vind Nahalie een lieve vrouw, we hadden gelijk een klik. Dat is de basis van een goede samenwerking. Het allemaal niet zo commercieel bij haar, dat past ook niet bij mij. Het is gewoon vertrouwd en klein.”

Meer weten? Neem contact op!