Marscha 

Adres: Etten-Leur
Opvang sinds: 2022

Een fijne locatie in Etten-Leur

In de wijk Grauwe polder in Etten-Leur, slechts één straat verwijderd van het centrum, bevindt zich de gastouderopvang van Marscha. Met vele kleine speeltuintjes in de buurt, is het een ideale omgeving voor kinderen om te spelen en te ontdekken. Marscha woont hier al 5 jaar met veel plezier.

Van ouderenzorg naar kinderopvang

Sinds 2022 is Marscha gestart met gastouderopvang, na een carrière van 10 jaar in de ouderenzorg. “Ik wilde al langer stoppen in de ouderenzorg,” vertelt Marscha. “Toen onze eigen gastouder een burn-out kreeg en stopte, besloot ik het gastouderbureau te bellen om te vragen wat ik nodig had om dit werk te mogen doen. Met mijn achtergrond in de zorg was er niet veel extra opleiding nodig. Met een paar aanpassingen in huis kon ik al snel starten.”

Marscha blikt tevreden terug op haar overstap. “Het gaat heel goed,” zegt ze. “Het was even wennen voor mijn zoontjes, want ze moest mama delen met andere kinderen, maar nu is iedereen gewend en loopt het allemaal gesmeerd. Ik houd altijd één vrije dag, dan heb ik even een mamadag voor mijn eigen kindjes.”

Themagerichte activiteiten binnen

Binnen spelen de kinderen graag met Duplo en wordt er altijd ’s ochtends voorgelezen na het fruiteten. Marscha hecht veel belang aan lezen voor de taalontwikkeling van de kinderen. “Ik werk met thema’s, met Puk en heb ook een Puk knuffel laten maken en werk met dagritmekaarten,” zegt ze. “We zingen liedjes die bij het thema horen en knutselen passend bij het thema. Elke week maken we wel iets, zoals een kleurplaat of knutselwerkje. Ook kijk ik naar wat de kinderen zelf leuk vinden, puzzelen bijvoorbeeld. Ik heb hele kasten vol met puzzels en spelletjes.”

Buiten spelen in de tuin

In de ruime tuin van Marscha is veel te beleven voor de kinderen. Er zijn kinderfietsjes, kegels, ringwerpen, ballen, een watertafel en een zandtafel. Na het wegbrengen van haar zoontje naar school, gaan ze samen boodschappen doen en genieten van wandelingen langs de tuinen van mensen met bloemen. Ook bezoeken ze de bibliotheek en de dierenweide in de buurt. “Kijken naar graafmachines hier in de buurt vinden de kinderen ook leuk om te doen,” voegt Marscha lachend toe.

Wil je meer weten over Marscha? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids.

 

Meer weten? Neem contact op!