Gastouder worden in Brabant

Zelf gastouder worden

versiering
grid voor eenvoudige pagina layout


Het ene gastouderbureau is het andere niet. De verschillen in verdiensten voor de gastouder, de begeleiding van de gastouders en kwaliteit van werving van kinderen, zijn heel groot. Niet alleen de vraagouders moeten zich prettig voelen bij de sfeer van een gastouderbureau, dit geldt natuurlijk ook voor de gastouders.


Gastouderbureau Just-4-Kids probeert verdiensten, begeleiding en werving op zo’n manier met elkaar te combineren dat een serieuze, professionele manier van kinderopvang voor gastouders aantrekkelijker wordt gemaakt. Het belangrijkste deel van het geld en de aandacht gaat dan ook naar diegene die het verdient: de hardwerkende gastouder!


De gastouders staan dan ook centraal in de gedachte van gastouderbureau Just-4-Kids. Zij doen het verantwoordelijke werk en verdienen dan ook een juiste betaling. Gastouderbureau Just-4-Kids streeft ernaar om het uurtarief voor gastouders hoog te laten zijn, waarbij de administratie- en bemiddelingskosten laag blijven.


Door de pedagogische achtergrond van de medewerkers (de medewerkers komen uit het onderwijs of zijn kindercoach) is het mogelijk om de gastouders adviezen te geven bij de opvoeding van de kinderen en te begeleiden bij gesignaleerde problemen.


Gastouderbureau Just-4-Kids is op een actieve manier betrokken bij de werving van nieuwe kindjes. Via goede bereikbaarheid op internet, advertenties en de aanwezigheid op beurzen zorgen we voor een uitstekende naamsbekendheid.


Elk jaar evalueren we uitgebreid de opvang en de problemen waar de gastouder tegen aan loopt in de opvangsituatie of in de communicatie met de vraagouders. Daarnaast worden er cursussen georganiseerd rondom de professionalisering van gastouders.


Hoe kan ik gastouder worden?


Gastouder kun je worden als je voldoet aan een aantal eisen. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Zo moet je een diploma hebben, een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen en je moet ingeschreven staan bij een gastouderbureau. Wij hebben een voorkeur voor de volgende werkwijze:

Om te beginnen ontvangen we graag een sollicitatiebrief met c.v. Wanneer we een samenwerking positief tegemoet zien komen we op huisbezoek. We bekijken of je in onze ogen geschikt bent als gastouder, we vinden het onder andere belangrijk dat je met hart en ziel de kinderen opvangt. We controleren of de opvangruimte voldoet aan de wettelijk vastgestelde eisen. Als alles in orde is, gaan we de aannameprocedure starten om je in te schrijven in het Landelijk Register Kinderopvang. Nadat al deze stappen met goed gevolg afgerond zijn kunnen we de opvang starten en kinderen bij je gaan plaatsen. Zie ook onze Startersinformatie.


Wil je meer weten over gastouder worden, of wil je je direct aanmelden? Neem dan gerust contact op!
Persoonlijk


Flexibel


Kleinschalig

versiering-2