De beste gastouders uit Roosendaal
versiering
grid voor eenvoudige pagina layout

Voor Ouders


Als gastouderbureau, gespecialiseerd in gastouderopvang, streven wij naar een fijne samenwerking met alle partijen, dus met de vraagouders (ouders van de baby, het kindje / de kinderen) en met alle gastouders (opvangmoeder / oppas).


Hiervoor hanteren we een aantal principes:

 • Een duidelijke communicatie
 • Transparantie in de procedures
 • Eerlijkheid over de mogelijkheden van de opvang
 • Een persoonlijke en klantvriendelijke benadering
 • Goede bereikbaarheid en vlotte terug-bel-afspraken

De inschrijving bij GOB Just-4-Kids is dan ook altijd volledig vrijblijvend, gericht op een goede invulling van de gevraagde opvang en zonder extra kosten. Wanneer je zwanger bent of om een andere reden opvang zoekt voor je kindje of kinderen, kun je contact met ons opnemen, we staan klaar om al je vragen over onze kinderopvang te beantwoorden.De selectie van gastouders


Het is erg belangrijk om de gastouders goed te selecteren. Niet iedereen is geschikt om gastouder te worden en daarom nemen we de selectieprocedure zeer serieus. We willen er zeker van zijn dat gastouders geschikt zijn zodat je met een gerust hart je kindje kunt achterlaten wanneer je aan het werk bent.


De gastouders schrijven een sollicitatiebrief inclusief CV waarna we eventueelop huisbezoek gaan. We controleren de opvangomgeving (o.a. of deze voldoet aan de wettelijk vastgestelde eisen) en we controleren de gastouder zelf (voornamelijk of zij met hart en ziel de kinderen op kan vangen). Door het persoonlijke contact en onze jarenlange ervaring kunnen we goed inschatten welke kindjes en welke vraagouders goed passen bij de gastouder.


Als de gastouder voldoet aan alle kwaliteitseisen, gaan we de aannameprocedure starten om haar in het Landelijk Register Kinderopvang in te kunnen laten schrijven, zodat zij haar opvang kan starten.
De kwaliteitseisen


De kwaliteit van de opvang moet wettelijk gezien aan allerlei eisen voldoen. Elk gastouderbureau kan de wettelijke eisen naar eigen inzicht aanscherpen om de kwaliteit van de opvang nog verder te verbeteren. 


Waar moeten onze gastouders aan voldoen?


 • Onze gastouders zijn het liefst minimaal 25 jaar en hebben reeds ervaring met (eigen) kinderen. Zo zijn de gastouders goed in staat de vraagouders aan te voelen en met hen mee te leven in de soms lastige combinatie tussen werken en opvang.
 • Gastouders moeten minimaal een diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn en een certificaat EHBO bij kinderen hebben.
 • Gastouders werken volgens een pedagogisch beleidsplan en houden de ontwikkeling van de kinderen nauwlettend in de gaten.
 • Gastouders vangen maximaal 6 kinderen tegelijk op in een veilige kleinschalige en kindvriendelijke omgeving.
 • Gastouders zijn verplicht een Verklaring omtrent Gedrag van het ministerie van Justitie te overleggen. Ook huisgenoten boven de 18 jaar moeten deze inleveren.
 • Een groot deel van onze gastouders werkt met een VVE-programma (Kiki), wat inhoudt dat we ons bezig houden met voor- en vroegschoolse educatie. Dit programma is speciaal geschreven voor het gebruik bij gastouderopvang en is geen verplichting, maar een aanvulling op ontwikkelingsaanbod.
 • Al onze gastouders volgen jaarlijks verplichte intervisie-uren volgens een door ons opgesteld ondersteuningsprogramma.Controle van de opvang


Om zeker te zijn van een goede kwaliteit van de opvang, hanteren we een aantal controlemomenten:

 • De jaarlijkse Risico-Inventarisatie op (brand-) veiligheid en hygiëne
 • Een jaarlijkse controle op kennis van o.a. het pedagogisch beleidsplan, protocol wiegedood en kindermishandeling
 • Het jaarlijks opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan
 • Een jaarlijkse evaluatie met de gastouder, waarbij de vraagouders vooraf de mogelijkheid krijgen om een anonieme vragenlijst over hun gastouder in te vullen
 • Controle tijdens geplande afspraken bij de gastouder, zoals een koppelingsgesprek.
 • Onverwachte, spontane bezoekjes zonder reden of naar aanleiding van een klacht/conflict.Persoonlijke aandacht


Naast professionaliteit en kwaliteit, vinden wij persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk. Het staat centraal in onze manier van werken. Je hebt bijvoorbeeld als vraagouder altijd dezelfde contactpersoon en hoeft nooit je klantnummer op te geven. Na het eerste kennismakingsgesprek kennen we je al bij naam. Omdat je bij ons geen nummer bent en we ook onze gastouders persoonlijk kennen, kunnen we altijd de beste match maken. Want naast een professionele manier van werken en een veilige omgeving wil je als ouder toch gewoon een hele lieve oppas voor je kindje!


Persoonlijk


Flexibel


Kleinschalig

versiering-2