Andrea

Geboortejaar: 1969
Gezinssituatie: Alleenstaand, 2 volwassen kinderen, 2 Boomer hondjes
Opvang sinds: 01-01-2016

In Etten-Leur woont Andrea, omringd door de rust en natuur van een park en gelegen aan een doodlopende straat met alleen bestemmingsverkeer. Haar hoekhuis biedt een fijne locatie voor haar gastouderopvang. “Het is geweldig om hier te wonen,” zegt Andrea. “De rust en ruimte geven kinderen de mogelijkheid om te spelen en te ontdekken.”

Jarenlange ervaring

Andrea is al sinds 2016 actief als gastouder en heeft gedurende deze tijd haar ervaring aangevuld met verschillende cursussen, waaronder EHBO en brandveiligheid. Ze benadrukt het belang van voortdurende bijscholing en staat altijd open voor nieuwe kennis. “De wereld van kinderopvang is voortdurend in beweging, en het is belangrijk om up-to-date te blijven en de best mogelijke zorg te bieden,” zegt Andrea.

Een gevarieerde groep kinderen

Andrea verwelkomt kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar in haar opvang. Deze leeftijdscategorie zorgt voor een gevarieerde en boeiende groep kinderen, waarbij elk kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo.

Dagelijkse activiteiten binnen

De dagelijkse activiteiten in Andrea’s opvang variëren en zijn altijd afgestemd op de behoeften en leeftijden van de kinderen. Momenteel heeft ze bijvoorbeeld een jong en een ouder kindje en ze merkt op dat ze veel samen spelen. Voor de oudere kinderen zijn er activiteiten zoals het spelen met LEGO-blokken en het runnen van een “ijswinkeltje” of een keuken. Andrea legt uit: “Ik ben altijd op zoek naar manieren om de kinderen uit te dagen en hun creativiteit te stimuleren. Speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld Moederdag, zijn leuke kansen om samen iets speciaals te maken. Hier zitten ze niet op een scherm, hier kunnen ze echt hun energie kwijt.”

Avonturen in de buitenlucht

Buiten hebben de kinderen de vrijheid om zelfstandig te spelen en te genieten van de vele speeltoestellen in Andrea’s tuin. De trampoline en glijbanen zijn favoriet, en er wordt veel met ballen gespeeld. Andrea benadrukt het belang van buitenspelen en het leren omgaan met de natuurlijke omgeving. “Buiten spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen,” zegt Andrea. “Hier leren ze niet alleen samen te spelen, maar ook belangrijke levensvaardigheden, zoals verantwoordelijkheid nemen en veilig gedrag.”

Wat zo leuk is aan dit werk

Wat Andrea het leukst vindt aan haar werk, is de kans om de ontwikkeling van kinderen vanaf een jonge leeftijd te volgen. Elke dag brengt nieuwe ontdekkingen en prestaties. Ze benadrukt dat elk kind uniek is, en dat maakt haar werk bijzonder. “Kinderen verbazen me altijd met hun unieke persoonlijkheden en ontwikkelingsreizen,” zegt Andrea. “Ik vind het prachtig om hier een rol in te spelen en hen te helpen groeien.”

Zorg en verbinding

Bij Andrea’s opvang voelen kinderen zich thuis, maar er gelden duidelijke regels en structuur. Consequentie en regelmaat zijn essentieel, en kinderen leren al snel wat er van hen wordt verwacht. “Ik hecht veel waarde aan regelmaat,” legt Andrea uit. “Dit geeft kinderen een gevoel van veiligheid en structuur. Hier leren ze belangrijke waarden, zoals delen en respect voor anderen.”

Wil je meer weten over Andrea? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

Meer weten? Neem contact op!