Over ons

Wanneer je kiest voor een gastouder of nanny, doe je dat in eerste instantie op basis van het goede gevoel. Je kindje voelt zich prettig bij de gastouder en jij laat hem/haar er ook graag achter.

Maar daarnaast is het ook belangrijk dat jouw gastouder of nanny aangesloten is bij een professionele organisatie. Wij gaan graag een stapje verder dan alleen het goed verzorgen van de administratie. We kennen iedereen, maar ook zeker onze kinderen!

Door onze gastouders en nanny’s te ondersteunen bij gezonde opvoeding, workshops te organiseren, zijn we een echte toegevoegde waarde bij de opvoeding van jouw kind. Zo combineren we professionaliteit met een persoonlijke aanpak!

|

Nanny Esmée over Just-4-Kids

Esmée heeft al best wat contact gehad met Just-4-Kids. “Naast wat mailcontact, heb ik een gesprek op kantoor gehad en het was een fijne kennismaking.”

Gastouder Marijke over Just-4-Kids

“Nathalie van Just-4-Kids biedt uitstekende ondersteuning,” zegt Marijke. “Als ik bel, staat ze altijd voor me klaar. Ze organiseert waardevolle cursussen en we hebben regelmatig gezellige bijeenkomsten met collega’s om ervaringen uit te wisselen. Ook het contact via de appgroep is erg fijn, want zo staan we altijd met elkaar in verbinding.”

Familie Langelaar over Just-4-Kids

“We hebben niet veel contact met het bureau, maar de communicatie is goed. Er worden altijd een aantal herinneringen gestuurd voor de zomervakantie, als je een vervangende gastouder nodig hebt. Er worden cursussen aangeboden en ze denken met je mee als je vragen hebt. We zijn nog steeds erg blij dat we 5 jaar geleden zijn overgestapt!”

Gastouder Debbie over Just-4-Kids

“Het samenwerken met Nathalie is erg fijn. Zij is heel eerlijk en open. Ik kan altijd bij haar terecht en ze reageert altijd.”

Gastouder Desiree over Just-4-Kids

“Nathalie is een echte topper, Ze biedt geweldige ondersteuning en interessante cursussen die mijn werk als gastouder verrijken. Ik ben er zelf een beetje ingerold, van oppas naar gastouder en dat was opeens zakelijk. Ik heb dat zakelijke daarin niet zo en dan is het fijn om Nathalie te hebben. Leuk de cursussen die ze aanbiedt. De ontwikkeling van de hersenen van de baby’s, heel interessant, veel van geleerd. Of gebarentaal, die vond ik ook heel leuk en was direct goed toe te passen op een kindje bij mij.”

Gastouder Hanneke over Just-4-Kids

“Nathalie helpt waar nodig en je kunt haar altijd bellen. Ik probeer alle workshops die ze aanbiedt te volgen. Ik heb de baby cursus gedaan en binnenkort komt er een workshop gebarentaal. Ik vind het contact gewoon heel persoonlijk, je bent geen nummertje bij haar.”

Gastouder Karin over Just-4-Kids

“De samenwerking met Just-4-Kids is heel goed. Nathalie doet altijd iets met de kleine dingen, heel attent. Organiseert van allerlei avondjes, dus dan ontmoet je de andere gastouders ook weer. Ideeën uitwisselen. We hebben bijvoorbeeld een babytraining gehad en je merkt dat ze zo’n avond veel complimenten krijgt van de gastouders. Ze doet het echt goed, is heel betrokken en steekt er veel tijd in.”

Gastouder Esther over Just-4-Kids

“Ik ben heel blij met de samenwerking met Just-4-Kids. Er zijn korte lijntjes. Ik ben overdag met de kinderen bezig en als ik ’s avonds nog even wat app naar Nathalie krijg ik altijd bericht terug. Daardoor kan ik dingen zelf gemakkelijk loslaten. Ook fijn dat we als gastouders onderling contact hebben. Zo kunnen we via een appgroep altijd advies vragen aan elkaar. Het contact onderling is erg prettig.”

Gastouder Iris over Just-4-Kids

“Nathalie is echt iemand die het regelt, ik kan altijd bij haar terecht, we appen, mailen, bellen, maakt niet uit. Dit korte lijntje is erg prettig!”

Gastouder Joyce over Just-4-Kids

“Ik ben heel tevreden over de samenwerking met Just-4-Kids, vooral vanwege de persoonlijke aandacht van Nathalie. Ik ben erg tevreden over Nathalie. Ze is persoonlijk, heeft aandacht, biedt cursussen aan. Ook het contact met collega’s is gezellig.”

Persoonlijk contact

Persoonlijke opvang

Je wilt het allerbeste voor jouw kind, ook op momenten dat jij er niet kunt zijn. Een gastouder of nanny kies je wanneer je gaat voor een persoonlijke opvang in een huiselijke woonomgeving. Deze kleinschaligheid zorgt er voor dat jij als ouder met een onbezorgd gevoel naar je werk kan en jouw kind écht persoonlijke aandacht krijgt.

Jij als ouder krijgt ook die persoonlijke aandacht: je hebt altijd dezelfde contactpersonen en na het eerste kennismakingsgesprek kennen we je al bij naam. Door dit persoonlijke contact kunnen we beter inschatten welke gastouder het beste bij je opvangwensen zal passen. Alleen als je een goede klik hebt met je gastouder of nanny zal de opvang naar tevredenheid verlopen.

Persoonlijke aandacht staat ook centraal in ons intensieve contact met de gastouders en nanny’s. We kennen elkaar goed en weten ook wat er speelt; wat de sterke en zwakke kanten zijn. Hierdoor kunnen we de gastouders en nanny’s goed begeleiden in hun werkzaamheden.

Flexibele opvang

Flexibele opvang

Gastouderopvang en nannyopvang aan huis is veruit de meest flexibele opvangvorm die we kennen, er is geen verplichte afname van een aantal dagdelen. Je betaalt bovendien per kwartier, waardoor de opvangkosten niet onnodig hoog worden.

Onze gastouders en nanny’s vinden het belangrijk om zoveel mogelijk klaar te kunnen staan voor jouw kind. Dit betekent dat zij altijd een flexibele instelling hebben, geen negen tot vijf mentaliteit en kunnen zelf de dagindeling bepalen. Ze kunnen inspelen op de situatie, op het weer en de behoeftes op dat moment van de kinderen.

Kwaliteit

Kwaliteit

Onze gastouders en nanny’s weten hoe belangrijk goede opvoeding is en genieten enorm van de dagelijkse zorg voor kinderen. Niet alleen hebben ze vaak jarenlange ervaring in kinderopvang of gastouderopvang, ze zijn daarnaast ook goed geschoold en worden doorlopend intensief begeleid door onze pedagogisch geschoolde medewerkers.

Wij bieden onze gastouders en nanny’s diverse cursussen en workshops aan en zij kiezen daaruit zelf wat bij hen past. Al onze gastouders en nanny’s zijn in het bezit van een vereist diploma en herhalen jaarlijks de cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Onze professionele aanpak kenmerkt zich ook door deze aspecten:

Kleinschalig en huiselijke sfeer

Kleinschalige en huiselijke sfeer

De opvang vindt plaats in het huis van de gastouder of in een speciaal ingerichte ruimte aan of naast het woonhuis van de gastouder. De nanny komt bij je thuis. Dit zorgt niet alleen voor een huiselijk gevoel, maar de kleinschaligheid zorgt er ook voor dat onze gastouders en nanny’s veel tijd hebben één-op-één wat met de kinderen te doen.

Omdat er vaak meerdere kinderen van verschillende leeftijden zijn, leert ieder kind al vroeg om samen te spelen, elkaar te helpen en om respect voor elkaar te hebben. Een goede voorbereiding op de basisschool dus!

Over Nathalie Lie

Bij gastouderbureau Just-4-Kids wordt leiding gegeven door Nathalie Lie. Zij is reeds vele jaren werkzaam in de kinderopvangbranche en heeft een pedagogische en commerciële opleiding als basis. Haar doel is het aanbieden van een goede kwaliteit van gastouderopvang in Roosendaal en omstreken.

Ook in de pedagogische begeleiding en de contacten met (gast)ouders kun je bij Nathalie terecht. Zij is ook verantwoordelijk voor het vinden van een fijne gastouder en voert hierbij de intake- en koppelingsgesprekken uit. Ook controleert zij de gastouders intensief en geeft zij pedagogische ondersteuning waar nodig. Zij is de contactpersoon voor zowel de gastouders als de vraagouders en probeert iedereen zo goed mogelijk te helpen in de opvangvragen.

Tarieven

Jij kiest voor kwaliteit en voor flexibiliteit in een persoonlijk jasje. Bij Just-4-Kids vinden we deze uitgangspunten vanzelfsprekend. Evenals een eerlijk uurtarief en urenregistratie.

Gastouderopvang

Onze gastouders zijn vrij om hun eigen tarief te bepalen, maar wij hebben voor 2023 ons adviestarief liggen op € 6,85. Dit tarief is exclusief de kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie over de kinderopvangtoeslag, klik hier.

Nannyopvang aan huis

Kinderopvang aan huis is voordeliger dan je denkt. Vanaf 2 kinderen kan een nanny al voordeliger zijn dan opvang bij een regulier kinderdagverblijf of bso. Wij rekenen graag uit wat deze vorm van kinderopvang jou kost.

Onze grote kleine letters

  1. We brengen de opvang per kwartier in rekening, waardoor je nooit teveel zult betalen. Wel neem je een minimaal aantal uren per maand af vanwege het opbouwen en behouden van de band tussen de gastouder en het kind.
  2. De facturen die je krijgt, zijn gebaseerd op de daadwerkelijk afgenomen uren, met inachtneming van de contractueel vastgelegde termijn voor het wijzigen van de opvanguren.
  3. Elke maand worden de opvanguren in een digitale urenstaat aan jou overlegd en ondertekend.
  4. Soms kan een gastouder zelfstandig een vergoeding voor het eten in rekening brengen. Dit wordt altijd van tevoren met je afgesproken

Toeslagen

Om recht te hebben op kinderopvangtoeslag en dus op een teruggave van een aanzienlijk deel van de kinderopvangkosten, moeten zowel de kinderopvang als de aanvragers van de toeslag aan enkele voorwaarden voldoen. Just-4-Kids en al onze gastouders en nanny’s voldoen aan deze voorwaarden!

De voorwaarden waar jij aan moet voldoen, zetten we graag voor je op een rijtje, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Heb je na het lezen hiervan toch nog vragen? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Waar moet jij aan voldoen om de toeslag te ontvangen?

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit, of je hebt een geldige verblijfsvergunning.
  • Je hebt 1 of meer inwonende kinderen en ontvangt hiervoor kinderbijslag of een pleegouderbijdrage.
  • Het kind waarvoor je kinderopvangtoeslag vraagt, zit nog niet op het voortgezet onderwijs.
  • Jijzelf of je partner betaalt de kosten voor kinderopvang.
  • Je werkt (in dienst van een werkgever, als zelfstandige of in de onderneming van je partner).
  • Of: Je ontvangt van de gemeente of UWV een bijdrage op grond van de Wet op Kinderopvang.

Deze voorwaarden gelden ook voor je toeslagpartner.

Je kunt meer lezen over de kinderopvangtoeslag op de site van de Belastingdienst. Maar heb je vragen? Bel ons dan even!

Ons bureau voldoet aan de nieuwe regels voor het ontvangen van de kinderopvangtoeslag. Per 1 januari 2022 is dit verplicht maar dit doen wij reeds sinds 2020.

Nog een laatste advies: Controleer regelmatig of uw toeslaggegevens nog kloppen. Misschien dat er in de tussentijd een opvangdag bij,- of afgegaan is. Dit kan op mijntoeslagen.nl of gebruik de kinderopvangtoeslag app van Belastingdienst/Toeslagen.

Landelijk Register Kinderopvang

Just-4-Kids is officieel geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK), waardoor je als vraagouder het recht hebt op Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Om het exacte bedrag te berekenen dat je via de toeslagen kunt verkrijgen, klik hier.

Meer weten? Neem contact op!