Anja Janssen

Anja Janssen

Adres: Wouw
Geboortejaar: 1965
Gezinssituatie: Getrouwd, 2 kinderen 
Opvang sinds: 1999

 

Anja is één van onze gastouders uit Wouw, ze vangt kinderen op van 0 tot 4 jaar. “We zitten in een kindvriendelijke woonwijk, vlak bij de scholen. Er zijn veel speeltuintjes, veel parken en winkels, alles is in de buurt. Wouw is een vrij groot dorp in deze gemeente.” Ze geniet van de plek waar ze zit en vindt het fijn dat de omgeving erg centraal is.

Anja is al sinds 1999 officieel werkzaam in dit vak, maar daarvoor paste ze ook al op kinderen uit de buurt. Inmiddels zit ze alweer 6 jaar bij Just-4-Kids. Ze vertelt enthousiast over het vak: “Ikzelf ben erg van het lezen, dus ik geniet ervan om dit enthousiasme over te brengen op de kinderen. Ik ga graag naar de bibliotheek om daar rond te snuffelen.”

“Waar ik voor sta in mijn werk is rust en regelmaat voor de kinderen. Ik wil dat ze zich hier thuis voelen en dat ze het ritme van hun ouders kunnen voortzetten.” Anja vindt het belangrijk dat de kinderen niet ontregeld zijn als ze thuiskomen. De kinderen weten waar ze aan toe zijn door het aanhouden van een ritme, “dat vinden ze heel fijn.”

Leuke buitenactiviteiten om te doen

Anja gaat graag elke dag even naar buiten met de kinderen. “Een rondje lopen, in het park spelen, achter spelen, in de speeltuin. De kinderen kunnen ook buiten in de tuin spelen met loop auto’s, kinderspeelgoed, de wipwap, een buitenkeukentje en ik zet soms een waterbaan buiten. De kinderen kunnen met water en zand spelen. Je kunt al heel snel iets maken om mee te spelen. Stoepkrijt, stokjes, blaadjes en steentjes zijn zelfs al leuk voor de kinderen.”

Daarnaast kan Anja naar verschillende speeltuintjes in de buurt lopen. “Er is hier een klein speeltuintje achter het huis. Richting de winkels is er ook een park met weer een andere speeltuin.” Er zijn dus veel mogelijkheden in de buurt.

Gevarieerd programma binnen

Binnen in de opvangruimte hebben de kinderen ’s ochtends de vrijheid om te spelen. Daarna doen ze een gezamenlijk spel, zoals blokken bouwen, samen in een boekje lezen of een verhaaltje rondom een bepaald thema, zoals Sinterklaas. “We gaan om 10 uur altijd samen fruit eten, daarna samen kleuren of knutselen. Zo doen we van alles, ook wat ze alleen kunnen doen in de vorm van een spel of een opdrachtje.”

“Binnen vang ik de kinderen op in de woonkamer, er is een groot stuk voor de kinderen waar ze kunnen spelen met speelgoed.” Het speelgoed is voor alle kinderen beschikbaar. Verder zegt Anja nog: “Als de kleintjes op bed liggen heb ik een kast met spullen voor de oudere kinderen, waar puzzels in liggen enzovoorts. Ik heb twee aparte slaapkamers en eventueel op zolder nog een ruimte. Sommige kinderen slapen samen en andere liggen liever uit elkaar.”

Wil je meer weten over gastouder Anja? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids. 

 

 

|

Gastouder Anja over Just-4-Kids

“De samenwerking verloopt heel goed. Ik vind Nathalie heel persoonlijk, ze weet precies welke kinderen ik bedoel als ik erover praat. Ze is bekend met alle opvangkindjes en gastouders. Ze springt overal op in en heeft geen standaard aanpak waarmee ze te werk gaat. Je staat er bij Just-4-Kids niet alleen voor, Ze doet heel veel voor je en voor de kinderen. Ik kan niks beter bedenken dan dat.”

Meer weten? Neem contact op!