Anja

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1962
Gezinssituatie: Getrouwd, 2 kinderen
Opvang sinds: 2011

Anja is één van de gastouders in Roosendaal. Ze woont in een rustige wijk vlakbij Visdonk, bij ’t bos. Een heerlijke locatie met alles bij de hand. Ze vertelt in dit interview over haar werk, de kinderen en de locatie.

“Ik vang mijn lieve kinderen op in huis. We hebben een aparte speelkamer voor ze en ook in de tuin is een speciaal deel gemaakt voor de kinderen. Het is voor mij heel fijn om dit aan huis te kunnen doen, maar toch een deel privé kan houden”, begint Anja te vertellen. “Natuurlijk heb ik van alles in huis, maar we gaan ook heel graag naar buiten. Even met de honden het bos in, of naar één van de vele speeltuintjes in de wijk.”

Ontwikkeling van je kind

“De kinderen die ik opvang hebben de leeftijd tot 4 jaar. Er is net een kindje gestart wat 4 maanden oud is, zo lief! Ik vind het heel mooi om te zien hoe een kind zich ontwikkelt in die eerste 4 jaar, want meestal blijven ze ook echt bij mij tot ze naar school gaan.” Dan is Anja even stil. “Het afscheid nemen is het ergste moment na die 4 jaar”, geeft ze aan.

Binnen spelen

“Als het weer het niet toestaat om naar buiten te gaan, zorg ik ervoor dat de kinderen lekker binnen hun gang kunnen gaan. Ik vind het heerlijk als ze zelf hun spel bedenken. Ik houd zelf van samen knutselen. Verven bijvoorbeeld.”

Anja is goed voorbereid en deelt het jaar in thema’s in. “Ik heb vaste thema’s zoals Kerst, Moederdag, Vaderdag of zomer. En binnen dat thema gaan we lekker ontdekken! Verven, plakken, dansen, liedjes die bij het thema passen. Je doet dan misschien wel steeds dezelfde dingen, maar doordat het steeds binnen een ander thema valt, wordt het nooit saai!”

Veel mogelijkheden

Anja vindt het werken met de kinderen erg leuk, ze doet ook veel met de kinderen. “Ik vind dat vanzelfsprekend”, legt ze uit. “Ik heb veel geleerd over de ontwikkeling van de kinderen tijdens mijn werk op een kinderdagopvang. Er zijn zoveel mogelijkheden die je met de kleintjes kunt doen!”

En na al die activiteiten gaan de kindjes lekker even slapen. “Op elke kamer staat een ledikantje en iedereen heeft een vertrouwd eigen bedje. In totaal heb ik 5 bedjes, dus als het moet, kunnen ze allemaal tegelijk naar bed.”

Anja was altijd al graag met kinderen bezig, maar na de opleiding SPW die ze gedaan heeft en de jarenlange ervaring, maken haar kennispakket compleet om er niet alleen een professionele opvang van te maken, maar ook een hele gezellige. “Ik werk al met kinderen vanaf 1988. Toen mijn dochter 1 was, paste ik al op kindjes uit de buurt, gewoon omdat ik dat leuk vond. Op het moment dat die kinderen naar school gingen, ben ik de SPW opleiding gaan doen, waarna ik 6 jaar op een kinderdagopvang gewerkt. In 2011 ben ik gestart als gastouder bij Just-4-Kids.”

Wil je meer weten over Anja? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Gastouder Anja over Just-4-Kids

“Nathalie is super attent, ik kan haar altijd bellen. Daarnaast biedt ze veel workshops aan. Ik heb EHBO via Just-4-Kids kunnen doen en vele workshops over de ontwikkeling van kinderen, zoals taalontwikkeling of bepaalde stoornissen. We mogen ook zelf met ideeën komen, dan zal ze altijd even kijken of het mogelijk is om dit aan te bieden.” Anja vindt het ook erg leuk om een aantal keren per jaar de bijeenkomsten van Just-4-Kids bij te wonen en andere gastouders te zien. “Omdat Nathalie zelf ook gastouder is geweest, weet ze waar onze behoeften liggen en hoe het er echt aan toe gaat.”

Een ouder over gastouder Anja

“Anja is voor mij en mijn dochters een begrip in Roosendaal! Een gastouder die er elke week zo’n feestje van maakt, verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Daar krijgen we bijna niet de kans toe want zodra Anja bijna jarig is organiseert ze zelf een groot feest voor de ouders en kinderen bij haar thuis. Sinterklaas is er niks bij 😉 Buiten al het vermaak om brengt Anja elk jaar (via een kindvolgsysteem) erg mooi de ontwikkeling in kaart van onze kinderen. Super handig voor de basisschool. Als kers op de taart, kregen mijn meiden toen ze naar de basisschool gingen, een prachtig afscheidsboek gemaakt door Anja en de kinderen. Wat gaan wij Anja missen!”

Meer weten? Neem contact op!