Hennelien

Anke

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1974
Gezinssituatie: Getrouwd, 3 kinderen
Opvang sinds: 2016

De gastouderopvang van Anke is gelegen in de Donken van Roosendaal. Hier, aan het laatste huis in de straat, bevindt zich de rustig gelegen woning van Anke, waar kinderen van 0 tot 4 jaar oud worden verwelkomd in een professioneel opgezette, gescheiden ruimte van maar liefst 60 m2.

Betrokkenheid, huiselijke sfeer, warm, buitenspel, flexibiliteit, creativiteit, deskundigheid, professionaliteit, gezelligheid komen hier samen.

Persoonlijk en professioneel 

Na jarenlang ervaring met het werken met jonge kinderen en ouders als Pedagogisch Medewerker in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en als gastouderconsulent komen deze werelden samen in de eigen kinderopvang aan huis van Anke. Voor haar draait het om een balans tussen professionaliteit en persoonlijke aandacht. “Ik wilde een professionele opvang neerzetten door het gescheiden te houden qua opvangruimte,” legt Anke uit. “Maar tegelijkertijd wilde ik het persoonlijke behouden, met een vast aanspreekpunt.

In de aparte ruimte is een keukenblok, slaapkamers en speelruimte aanwezig. De opvang heeft zelfs een eigen tuin én een moestuin.” Anke heeft twee honden en een kat, deze kunnen in dit afgescheiden deel niet zomaar binnenlopen. “Met het wandelen gaan de honden mee.”

Voor- en vroegschools educatieprogramma

Jouw kind kan bij deze gastouder spelen, ervaren en ontdekken zodat het zich veilig kan ontwikkelen van baby tot kleuter. Anke werkt graag met het Uk & Puk programma, een voor- en vroegschools educatieprogramma dat spelenderwijs leren bevordert. “Elke dag staat in het teken van creativiteit en ontdekking,” vertelt Anke. “We verven, plakken en zingen liedjes, allemaal passend bij de thema’s, feestdagen en seizoenen.”

Buiten op avontuur

Met de Kiddybus gaan Anke en de kinderen regelmatig op pad door de buurt, naar de speeltuin, de beestjes in de buurt of het bos. “Zodra het kan, zijn we buiten te vinden,” zegt Anke enthousiast. “De tuindeuren staan al snel open.”

Buiten op avontuur

Bij gastouder Anke is er niet alleen aandacht voor de kinderen, maar ook voor de ouders. “Elk jaar organiseren we een zomerborrel, die is uitgegroeid tot een pannenkoekenfeest met alle ouders en kinderen,” legt Anke uit. “En natuurlijk mag ook een sinterklaasviering niet ontbreken.”

Wil je meer weten over Anke? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

Meer weten? Neem contact op!