Annemieke 

Adres: Nispen
Geboortejaar: 1990
Gezinssituatie: Samenwonend, 1 dochter
Opvang sinds: 2021

Prachtige locatie in Nispen, omgeven door natuur

Net buiten Tolberg, in het rustige buitengebied van Roosendaal, bevindt zich een waar paradijs voor kinderen – de gastouderopvang van Annemieke. Met een riante tuin van 2500 m2 hebben de kinderen alle ruimte om vrij rond te rennen en te spelen. Annemieke vertelt enthousiast over haar gastouderopvang en de geweldige omgeving waarin de kinderen kunnen opgroeien.

Buiten spelen in de tuin tussen de aardbeienvelden

Annemieke vangt momenteel kinderen op tussen 0 en 4 jaar. De gastouderopvang is ideaal gelegen, omringd door prachtige aardbeienvelden die de kinderen vanuit de tuin kunnen bewonderen. “Tractors vinden ze leuk om te zien,” lacht Annemieke. “Ze zien van alles gebeuren in de aardbeienvelden! Ons huis is rustig gelegen in een doodlopend straatje, dus we hebben geen last van verkeer.”

Een speelparadijs in de tuin

De kinderen spelen veel buiten in de ruime tuin. Er zijn twee glijbanen, een speelhuisje en een zandbak om zich in te vermaken. Ook zijn er loopauto’s, loopfietsen, een stepje, pionnen en een hinkelspel. “Ze bedenken vaak zelf spelletjes om te doen,” zegt Annemieke. “Bij mooi weer spelen we flessenvoetbal, rennen ze rond of rollen ze in het gras. Ze zitten elkaar nooit in de weg.”

Rust en regelmaat

Annemieke is sinds juli 2021 gestart als gastouder na een carrière in de kinderopvang. “Ik merkte dat de vaste tijden in de kinderopvang niet altijd goed werkten toen ik zelf een kind kreeg,” legt Annemieke uit. “Het kleinschalige van gastouderopvang sprak me erg aan. Hier zijn de kinderen na een vakantie gelijk weer gewend en voelt het altijd vertrouwd.” Annemieke hecht veel belang aan rust en regelmaat. Ze werkt met dagritmekaarten en houdt rekening met het slaapritme van elk kind, waardoor de kleintjes rustig samen kunnen slapen.

Een warm welkom in de opvangruimte

Binnen heeft Annemieke een aparte ruimte gecreëerd voor de opvang, met een grote kast vol speelgoed, een keukentje, werkbank, autobaan en twee tafels met stoeltjes om te puzzelen en te spelen. “In de hoek staat een bankje met kussens om te ontspannen of te lezen,” zegt Annemieke. “Het is echt een aparte ruimte voor de opvang.” Ze geeft de kinderen de vrijheid om hun spel te ontwikkelen en te leren omgaan met elkaar. “Ze kunnen hier lekker vrij spelen,” vertelt Annemieke. “Aan tafel knutselen we gezellig, maar alleen als ze dat zelf willen. Ik verplicht ze tot niets.”

Wil je meer weten over Annemieke? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Gastouder Annemieke over Just-4-Kids

“Ik vind het heel fijn dat het zo persoonlijk is. Je kunt Nathalie altijd bellen of appen als er iets is, ze is altijd bereikbaar. De persoonlijke aanpak van Just-4-Kids zorgt voor een vlotte en betrokken samenwerking.”

Meer weten? Neem contact op!