Anoesj 

Adres: Roosendaal
Website: www.bso-de-amethist.nl
Geboortejaar: 1979
Gezinssituatie: Getrouwd, 2 kinderen
Opvang sinds: 2008

15 jaar en een beetje

Ten tijde van dit interview biedt gastouder Anoesj al ruim 15 jaar met veel liefde en plezier haar opvang aan in de wijk de Dijken te Roosendaal. In dit interview vertelt ze meer over haar opvang.

Als één van de eerste gastouders van Just-4-Kids rolde ze in dit vakgebied toen ouders haar vroegen om op hun kinderen te passen. Sindsdien is ze niet meer gestopt en vangt ze met name BSO kinderen op. “Ik loop dagelijk naar OBS de Klimroos om de kinderen op te halen. Andere scholen zijn in overleg ook mogelijk.” Op de woensdag is met de komst van haar pleegkindje ook dagopvang mogelijk.

Flexibiliteit

Anoesj staat bekend om haar flexibele aanpak en laat de kinderen inspraak hebben in hun activiteiten. “Ik vind het leuk om met de kinderen te puzzelen en spelletjes te doen, maar ik laat ze ook zelfstandig bedenken wat ze willen doen,” vertelt Anoesj. “Als ik na een hele dag school met een vast programma kom, worden ze daar niet blij van. Ik speel liever in op hun verzoeken, net zoals ze thuis gewend zijn. Als ze buiten willen spelen, gaan we naar de speeltuin hier in de buurt.”

Ook qua uren is ze heel flexibel. “Ik bied avond-, nacht- en weekendopvang aan, ik ben dus 7 dagen in de week open!”

Ontspannen in de vakanties

Tijdens de vakanties trekt Anoesj er graag op uit met de kinderen. “Dan gaan we naar Vrouwenhof, het bos, het zwembad, en hebben we wat meer activiteiten,” zegt ze. “Maar we kunnen ook gewoon thuis blijven en gezellig koekjes bakken of languit op de bank liggen tv kijken.”

Een warme thuiskomst

Anoesj hecht veel waarde aan het welzijn van de kinderen en wil dat ze zich thuis voelen. “Dat is het leukste, grapjes maken met ze en zien hoe ze groeien en zich ontwikkelen tot de persoon die ze worden,” zegt ze trots. “Sommige kinderen blijven zelfs tot hun twaalfde bij mij.”

Een stapje extra

Anoesj voelt zich sterk verbonden met haar oppaskindjes en hun ouders. Zo haalt ze elk jaar haar oppaskindjes binnen met de vierdaagse en oud oppaskindjes gaan soms nog met haar mee. “Ik voel me echt betrokken bij hen,” zegt ze. “Sommige ouders zijn zelfs goede vrienden geworden, en oud oppaskindjes komen nog steeds bij me langs, ook als ze in de twintig zijn. Je wereld wordt groter door deze bijzondere banden.”

Wil je meer weten over Anoesj? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Ouders Selena over gastouder Anoesj

“Selena komt komt daar vaak in de avond en weekenden. Ze overnacht ook zeer regelmatig bij Anoesj. Ik ben als alleenstaande werkende moeder in de zorg en zo onwijs blij met de opvang die Anoesj, maar ook zeer zeker haar hele familie levert! Het is een onwijs lief gezin waarin je je altijd thuis voelt. Anoesj staat altijd voor me klaar en denkt met alles met me mee. Wil me altijd helpen en voor een oplossing zorgen. Ik ben echt oprecht zo blij dat ik deze familie heb leren kennen. Als Selena daar in de weekend of vakantie is, dan doet ze altijd leuke dingen met haar, ze onderneemt activiteiten met de kinderen.”

Jessica en Jurgen over gastouder Anoesj

“Onze dochter Mironne heeft het geluk om Anoesj als gastouder te hebben! Bij de eerste kennismaking voelde het al direct goed. We zijn niet verder gaan kijken en hebben haar, toen het kon, meteen in laten schrijven. Anoesj is ontzettend flexibel. Ze heeft een zeer warme persoonlijkheid en een groot hart. Ook haar twee zoons en man zorgen ervoor dat de oppaskinderen (en ook pleegkinderen) zich er thuis voelen. Ze heeft véle kwaliteiten en is altijd erg betrokken. Mironne ziet Anoesj bijna als een tweede moeder. Daar valt niet veel aan toe te voegen 🙂 Wij hopen dat Mironne nog lang bij Anoesj kan blijven!”

Gastouder Anoesj over Just-4-Kids

“De samenwerking verloopt prima. Nathalie is altijd heel geïnteresseerd en betrokken. Ik heb ook een pleegkindje in huis en Nathalie vraagt altijd hoe het daarmee gaat.”

Meer weten? Neem contact op!