Hennelien

Carola

Werkgebied: Bergen op Zoom 

In ons gesprek met nanny Carola krijgen we een kijkje in haar achtergrond, ervaringen en passies als nanny. Momenteel werkt Carola bij één gezin, twee dagen per week in Bergen op Zoom.

 

Carola’s professionele pad begon als ondernemer, waar ze een schoenwinkel runde. Eind 2011 besloot ze de detailhandel achter zich te laten en volgde ze een opleiding voor pedagogisch werk, waarna ze in de kinderopvang ging werken. Na een periode bij een kinderdagverblijf, begon ze als zelfstandige nanny.

“Ik heb zelf een kleinkind en vind het erg leuk om voor kleine kindjes te zorgen,” deelt Carola. “Het is best intensief, je moet goed opletten, maar ik geniet er enorm van.” Naast haar werk als nanny werkt Carola ook nog als verkoopster op de woonboulevard, wat ze leuk vindt om erbij te doen.

 

Passie voor het werk

“Ik ben eigenlijk een beetje in dit werk gerold,” legt Carola uit. “In een kinderdagverblijf is het leuk dat je collega’s hebt en met meerdere kinderen werkt. Op mijn leeftijd is dit goed te combineren met mijn eigen leven. In het gezin waar ik werk, zijn er twee oudere jongens die naar school gaan en een kleintje, en het is geweldig om voor ze te zorgen en ze vanaf baby af aan te zien opgroeien. Ik zorg er ook voor dat alles op rolletjes loopt en het gezin aan tafel kan.”

 

Activiteiten met de kinderen

Carola betrekt de kinderen in verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten. “De oudere kinderen haal ik uit school en dan kunnen ze afspreken met vriendjes als ze willen. Soms knutselen we wat. Met de jongste ga ik vaak even langs bij mijn kleinkind, dan spelen ze gezellig samen in de speeltuin. We gaan veel naar buiten en maken graag uitstapjes, naar het bos of we gaan zwemmen. Binnen spelen we spelletjes, lezen we boekjes, knutselen en leren we spelenderwijs tellen en kleuren. Ik stem mijn activiteiten af op waar de kinderen zin in hebben.”

“Ik ben een zorgzaam en liefdevol type, maar ook streng en opvoedkundig,” benadrukt Carola. “Het bijbrengen van normen en waarden vind ik belangrijk, evenals het bieden van veel persoonlijke aandacht. Ik ben betrokken en merk gelijk als er iets niet goed gaat.”

 

Samenwerking

“De samenwerking met Just-4-Kids is prima, Nathalie is erg betrokken en organiseert veel activiteiten. Ze biedt veel ondersteuning via mailtjes en appjes.”

 

Op zoek naar een toegewijde en ervaren nanny? Neem gerust contact op met Just-4-Kids voor meer informatie over de mogelijkheden!

|

Nanny Louisa over Just-4-Kids

“Ik heb een positieve ervaring met Just-4-Kids. Nathalie is erg betrokken. Ze organiseert cursussen en houdt ons op de hoogte van wat er speelt in ons werkgebied.”

Meer weten? Neem contact op!