Claudia 

Adres: Roosendaal
Website: www.facebook.com/kotersbyclau
Geboortejaar: 1979
Gezinssituatie: Getrouwd, 3 kinderen
Opvang sinds: 2011

Claudia is gastouder voor kinderen van 0 tot 4 jaar in de kindvriendelijke wijk Kroeven. Gelegen nabij de snelweg en een supermarkt, biedt deze locatie vrij uitzicht en een rustige sfeer. De kinderen worden opgevangen in de huiselijke woonkamer en kunnen zich uitleven in de ruime tuin, die recentelijk is omgetoverd tot een kindvriendelijke plek waar volop te spelen is met fietsjes, een wipwap en zandbak.

Een spannende overstap

Met heel wat jaren ervaring als gastouder heeft Claudia haar sporen verdiend. Ze maakte de overstap vanuit de verkoop en heeft zich ontwikkeld tot een deskundige in sociaal pedagogisch werk. “Dat was wel even wennen, maar ik heb geen moment spijt gehad!” vertelt Claudia. Momenteel volgt ze de Pabo om haar kennis te vergroten.

Extra flexibele opvang

Haar unieke aanpak biedt flexibele opvang die zich aanpast aan de behoeften van ouders, met een focus op variërende weekschema’s. “Bij mij is geen week hetzelfde, de opvang is heel flexibel. Ik heb dus ook veel mensen in het onderwijs die geen opvang willen in vakanties, verplegend personeel, ondernemers.”

Binnen spelen: ontdekken en knutselen

Bij Claudia draait alles om ontdekken en spelen. Binnenactiviteiten variëren van knutselen en kliederen tot structuurontdekking met klei en zand. Claudia benadrukt: “Themagericht werken geeft wat houvast en maakt leren spelenderwijs leuk.” Maar ze hoeven niet persé mee te doen, ze mogen ook zelf hun gang gaan. “Hier mogen kinderen kind zijn, zonder strakke schema’s en verplichtingen. De nadruk ligt op liefde en een tweede thuis bieden aan de kleintjes. Hier mogen de kinderen ook lekker vies worden.”

Buitenavonturen: fijn in de natuur

De kinderen kunnen natuurlijk heerlijk in de tuin spelen, maar Claudia gaat er ook graag op uit. “We zitten op loopafstand van een park en kinderboerderij. Of we gaan naar het Molenbeekpad richting Nispen. Dat is een mooi pad om te wandelen, langs koetjes, paardjes en schaapjes, voor de kids heel leuk.” Soms gaat ze ook wat verder weg  met de kinderen. “We gaan ook wel eens naar bijvoorbeeld Ballenland, het strand of de heide in Bergen op Zoom, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.”

Liefde en gezelligheid

Het contact met de kinderen brengt Claudia veel vreugde. De ongedwongen sfeer, blije koppies en de dankbaarheid van de kleintjes maken haar werk bijzonder. “Ik word blij als de kinderen blij zijn,” zegt Claudia.

Ben je op zoek naar een liefdevolle, flexibele gastouder in Roosendaal? Dan ben je bij Claudia aan het juiste adres! Neem hieronder contact op met Just-4-Kids.

|

Gastouder Claudia over Just-4-Kids

“De samenwerking met Just-4-Kids is top! Nathalie is echt een toegevoegde waarde. Ze regelt administratieve zaken en biedt ondersteuning, ze staat altijd voor ons klaar, ze is heel attent. Het is soms echt absurd wat ze allemaal voor je doet!”

Meer weten? Neem contact op!