Erna Waanders

Erna 

Adres: Wouw
Geboortejaar: 1954
Opvang sinds: 1992

 

Erna is een ervaren gastouder die haar opvanglocatie heeft in een woonwijk in Wouw. Achter haar huis bevindt zich een geweldige speeltuin, compleet met basketbalveld, wip, glijbaan, klimrek, schommels en zand. Het is een veilige en afgesloten omgeving, ideaal voor kinderen om vrij te spelen.

Met maar liefst 30 jaar ervaring in dit vakgebied is Erna een vertrouwde gastouder voor veel ouders. “In het begin was ik gewoon privé bezig en de afgelopen jaren werk ik met veel plezier als gastouder samen met Just-4-Kids,” vertelt Erna. “Hoewel ik op dit moment geen cursussen volg, heb ik in het verleden wel verschillende cursussen gevolgd, vooral in de beginjaren en de verplichte cursussen doe ik uiteraard. Aangezien de kinderen die ik momenteel opvang ouder zijn, hoef ik niet specifiek meer te leren over baby’s.” 

Veel vrijheid

Bij Erna komen er alleen BSO-kinderen. “De kinderen bepalen zelf wat ze willen doen. Ik geef ze veel vrijheid,” legt Erna uit. “Vaak vragen ze om spelletjes en ze spelen veel samen. Onlangs zijn ze weer begonnen met puzzelen, waarbij ze gezamenlijk één puzzel maken. Ze vermaken elkaar heel goed. Ze weten wat ze hier kunnen doen: gezellig aan tafel zitten, kletsen, tekenen, met Lego bouwen. Als ze willen dansen, maak ik gewoon ruimte.”

Fantastische speeltuin

Buiten spelen is een belangrijk onderdeel van Erna’s opvang. Hoewel haar eigen tuin niet veel speelmogelijkheden biedt en de kinderen graag naar de speeltuin gaan, gaat Erna graag met hen mee om een oogje in het zeil te houden. “Verder dan dat gaan we niet, want de speeltuin biedt genoeg vertier voor hen,” zegt Erna. “De kinderen spelen ook vaak met andere buurtkinderen, wat erg leuk is. Ze spelen verstoppertje, voetballen en hebben allerlei mogelijkheden daar. Omdat de kinderen steeds ouder worden, zijn ze heel flexibel in hun speelgedrag.” 

Een soort oma voor de kinderen

Erna geniet van het werken met kinderen en waardeert hun dankbaarheid. “Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken,” zegt ze. “Hier krijgen ze de rust die ze nodig hebben. Ik hecht veel waarde aan de 3 R’s: rust, reinheid en regelmaat. Ze hebben het al zo druk. Er zijn natuurlijk wel regels, maar de kinderen noemen me vaak ook ‘oma’. Dat is erg leuk en vertrouwd. Soms, als ze niet met me meegaan maar me toch zien op het schoolplein, komen ze even bij me kletsen. Zolang ik het nog kan, wil ik er voor deze kinderen zijn.”

Wil je meer weten over Erna? Neem hieronder contact op met Just-4-Kids.

 

|

Gastouder Erna over Just-4-Kids

“Het is een fijne, kleine organisatie waarbij je veel persoonlijk contact hebt met Nathalie. Ik kan haar altijd bellen, en ze komt met regelmaat bij ons thuis om te kijken hoe het gaat. Het werken met haar is erg prettig.”

Marjan over gastouder Erna

“Erna is een hele fijne gastouder waar we al jaren lang komen. Met haar hart op de goede plek voor de kinderen zorgt ze graag voor hen. Voor ons is de flexibiliteit ook heel prettig.”

Meer weten? Neem contact op!