Hanneke Roks

Hanneke

Adres: Rucphen
Geboortejaar: 1986
Gezinssituatie: Getrouwd, 4 kinderen
Opvang sinds: 2014

Hanneke is onze gastouder aan de Raadhuisstraat in Rucphen. Zij vangt kinderen op tussen de 0 en 12 jaar. Dan is het heel praktisch dat ze zo dichtbij de basisschool woont. In dit interview vertelt ze meer over haar werk, de locatie en Just-4-Kids.

“Ik ben begonnen in 2014 bij Just-4-Kids en daarvoor was ik juffrouw op de basisschool. Toen ik zelf dochters kreeg, besloot ik iets anders te willen gaan doen met kinderen. Gastouderschap is goed te combineren als je zelf kinderen hebt. Inmiddels hebben we vier dochters, hoe meer kindjes hoe gezelliger!” vertelt Hanneke enthousiast.

Gek op kinderen

Zoals eigenlijk iedereen zegt als je ze vraagt waarom dit vak zo leuk is, zegt ook Hanneke: “Omdat ik gek ben op kinderen. Ik ben eigenlijk zelfs beter met kinderen dan volwassenen, dat zit er gewoon in. Ik houd ervan kinderen te verzorgen en aan alle leeftijden zit wat leuks. De baby’s, maar ook de grote kinderen. Hoe ze allemaal met elkaar omgaan, dat is heerlijk.

Een tuin van 65 meter diep!

Als je haar tuin zou zien, zou je denken dat ze nooit meer weg hoeft met de kinderen. In de tuin staat een speeltoestel, klimrek, trampoline, kabelbaan, speelhuisje. “En we hebben twee duiven in de tuin.” Ook binnen is er voldoende ruimte voor de kinderen. “Ik vang de kinderen op in onze eigen woonruimte, maar heb wel een aparte speelkamer. Boven zijn er voldoende slaapkamers om rustig te kunnen slapen.”

Altijd actief

Maar toch gaan ze ook nog vaak op pad. “Ik ga het liefst met de kinderen naar buiten. Er zijn speeltuintjes en er is een kinderboerderij op loopafstand. Ik vind het heerlijk om te wandelen, alles is zo lekker dichtbij.” Natuurlijk spelen ze ook veel binnen. “Dan lezen we een boekje of knutselen we wat. Of ze spelen met het vele speelgoed dat er is. Met onze Jack Russel erbij en mijn eigen dochters, is er volop gezelligheid.”

Huiselijk en flexibel

Hanneke houdt van de huiselijke sfeer van het gastouderschap. “Ik probeer ook zo flexibel mogelijk te zijn. Wil een kindje een keertje extra komen, doe ik er alles aan om dat mogelijk te maken. Ik behandel ouders zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden.”

Wil je meer weten over Hanneke? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Gastouder Hanneke over Just-4-Kids

“Nathalie helpt waar nodig en je kunt haar altijd bellen. Ik probeer alle workshops die ze aanbiedt te volgen. Ik heb de baby cursus gedaan en binnenkort komt er een workshop gebarentaal. Ik vind het contact gewoon heel persoonlijk, je bent geen nummertje bij haar.”

Meer weten? Neem contact op!