Hennelien

Hennelien

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1961
Gezinssituatie: Getrouwd, 3 kinderen en 3 kleinkinderen
Opvang sinds: 2000

Hennelien, een enthousiaste gastouder in Tolberg, Roosendaal, nodigt je uit in haar gezellige rijtjeshuis gelegen op een woonerf met een speeltuin voor de deur. “Het voelt hier als een thuis, een veilige en vertrouwde plek voor kinderen. Ik zorg graag voor de kinderen,” vertelt Hennelien lachend.

Ruime ervaring

Hennelien is al zo’n 20 jaar actief in de gastouderopvang en inmiddels ook al een tijdje via Just-4-Kids Haar jarenlange ervaring geeft haar de nodige bagage om kinderen van alle leeftijden te begeleiden. “Laatst was één van de oudste oppaskinderen hier in de speeltuin met zijn kind, dus zo lang doe ik dit werk alweer,” zegt ze trots.

Opvang met verschillende leeftijden

In Hennelien’s opvang vind je een boeiende mix van kinderen. Ze verwelkomt niet alleen de allerkleinsten, maar ook de oudere BSO-kinderen. “Het is fantastisch om te zien hoe goed ze met elkaar omgaan, ongeacht hun leeftijd,” vertelt Hennelien.

Een woonkamer als speeltuin

Binnen haar gezellige huis is er altijd wel iets te beleven. Vandaag staat er een leuk projectje op het programma. “We hebben vandaag geknutseld, wat de kinderen geweldig vinden. Ze verkleden zich graag en dansen veel. Ook Duplo en Barbie-auto’s zijn populair,” merkt Hennelien op.

Speeltuin voor de deur

In de achtertuin van Hennelien kunnen de kleintjes veilig spelen. Er is van alles te doen: een glijbaan, een speelhuisje, een wip, en nog veel meer. Hennelien’s man en zoon doen soms ook mee en dragen bij aan de levendige sfeer. Ze ravotten met de kinderen, en dat geeft de opvang een extra speciaal tintje.

Via de achtertuin loop je op het woonerf zo de speeltuin in. Daar zijn ze dan ook vaak te vinden. Hoewel ze niet ver weg gaan, genieten de kinderen van uitstapjes in de buurt, zoals naar speeltuintjes in de buurt. “In de Tolberg gaan we wel eens met de kar naar verschillende speeltuintjes. Leuke afwisseling en fijn dichtbij,” deelt Hennelien.

Een oma voor de kinderen

Hennelien heeft een bijzondere band met de kinderen in haar opvang. Ze wordt vaak ‘oma’ genoemd en speelt graag met de kinderen op de grond. Haar benadering is zorgzaam en flexibel, wat zorgt voor een ontspannen en liefdevolle sfeer in de opvang. “Iedereen kruipt lekker op schoot. We hebben een hele hechte groep en ik geniet elke dag van dit werk.”

Ieder kind mag zichzelf zijn

Hennelien volgt geen strikte onderwijsthema’s. Ze past haar aanpak aan op basis van de wensen van de kinderen. “Ik houd niet van schoolse thema’s. Ik speel in op wat de kinderen willen. Als ze willen tekenen, dan tekenen we. Het is niet verplicht,” legt ze uit.

Hennelien heeft in haar rol als gastouder een speelse en liefdevolle omgeving gecreëerd voor kinderen om op te groeien. Het resultaat is een plek vol knuffels, creatieve vrijheid, en vriendschappen die een leven lang meegaan. Als je op zoek bent naar een gastouder in Roosendaal, ben je bij Hennelien aan het juiste adres.

Wil je meer weten over Hennelien? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

|

Gastouder Hennelien over Just-4-Kids

“Nathalie organiseert veel, doet veel, het is een fijne samenwerking. Ik voel me bij Just-4-Kids ondersteund en gewaardeerd. Het is een fijne samenwerking!”

Meer weten? Neem contact op!