Ilse 

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1963
Gezinssituatie: Moeder van 2 volwassen kinderen
Opvang sinds: 2008

 

Ilse is één van onze gastouders in Roosendaal en woont in de wijk Tolberg. Zij is al 15 jaar gastouder bij Just-4-Kids en doet dit werk nog steeds met erg veel plezier. Ilse vertelt in dit interview wat het voor haar zulk leuk werk maakt.

De Tolberg is nog een vrij nieuwe wijk en is groot opgezet. Zelf woont Ilse op een rustige plek, tegenover een grasveld en vlakbij een kinderboerderij en speelweide. Een fijne plek!

Volop ruimte voor de kindjes

Ilse vertelt: “Ik woon in een grote woning met drie slaapkamers. Inmiddels woon ik alleen, mijn zoons zijn het huis al uit. Dat maakt dat er veel ruimte is voor de kinderen. Ze hebben zelfs eigen slaapkamers.” Ook buiten is er volop ruimte. “In de achtertuin is er veel plek om veilig te spelen. Er is een glijbaan, kunstgras, een kinderpicknicktafel en een buitenbox voor de kleinsten.”

Een klein gezinnetje

Bij Ilse zitten kindjes van 0 tot 4 jaar. “Soms komt er tijdens de vakantie een ouder zusje of broertje mee. De samenstelling is heel afwisselend, dat vind ik zo leuk. Het is heel kleinschalig, eigenlijk ben je een soort klein gezinnetje. De kinderen kennen elkaar, ze spelen en eten samen en helpen elkaar.”

Ilse geniet dagelijks van haar werk. “Die gezichtjes als je met de kindjes speelt, of als ze aan het einde van de dag eigenlijk nog willen blijven, dat geeft je echt een fijn gevoel. Ze zitten allemaal erg op hun gemak bij mij. Daar doe je het allemaal voor!”

Een gastouder kies je ook vanwege die huiselijke sfeer, maar ook omdat het vaak erg flexibel is. “Ik pas me vaak aan aan wat de vraagouders willen. Een keertje wat langer blijven of ’s avonds mee-eten? Geen probleem.”

Eropuit

Ilse gaat er graag op uit met de kindjes. “Het is een nieuwere wijk van Roosendaal, afgestemd op kinderen. Dan lopen we een stukje, we gaan naar het winkelcentrum, de speeltuin of kinderboerderij. Dat is allemaal erg dichtbij.”

Het is er druk en gezellig

Bij minder mooi weer weten ze zich ook prima te vermaken. “We doen eigenlijk van alles. De meiden tussen 2 en 3,5 jaarzijn vooral druk en gezellig. Dan zingen we liedjes en maken we muziek. Hoe drukker hoe liever! Natuurlijk is er ook tijd om spelenderwijs wat te leren, zoals puzzelen, tellen en spelen met vormpjes en kleuren. We eten en drinken gezamenlijk, ook van dat soort momentjes kan ik erg genieten. Met opruimen helpen de oudsten mee, ook zo lekker gemoedelijk. Al hoor ik ook vaak dat ze dat thuis nooit doen!”

“Met speciale dagen of feestdagen doen we altijd wat extra’s. Als een van de kindjes jarig is, maken we er altijd een feestje van met slingers, ballonnen, een cadeautje en tekeningen. En met Vaderdag en Moederdag en andere feestdagen knutselen we wat. Ze mogen dan natuurlijk niet zeggen wat ze gemaakt hebben, maar die kleintjes kunnen echt geen geheimen bewaren!”

Al 15 jaar in het vak

Ilse is ooit begonnen als oppas voor kindjes uit haar eigen buurt. En inmiddels is ze al 15 jaar gastouder bij Just-4-Kids. “Toen ik begon heb ik een cursus gedaan, Helpende zorg en welzijn. Zo kon ik direct professioneel starten.”

Haar 15-jarig jubileum heeft ze natuurlijk ook wel eventjes gevierd. “We zijn naar de speeltuin geweest en hebben lekker frietjes gegeten. Ik had ook kinderen uit het verleden uitgenodigd, die gaan nu alweer naar de middelbare school. Zo leuk ze weer te zien!”

Afscheid is soms lastig

Ilse heeft best nog veel contact met de oudere kinderen die al weg zijn. “Ik heb ook nog contact met hun ouders. Dat kleinschalige maakt ook dat je de kinderen echt gaat missen als ze weggaan. Ik kreeg een keer een telefoontje, dat was een kindje – ze was inmiddels al 10 jaar – dat vroeg of ik thuis was en of ze langs kon komen. Natuurlijk kan dat, echt heel lief.”

Wil je meer weten over Ilse? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Angelique over gastouder Ilse

“Onze dochter speelt bij Ilse graag met de andere kinderen en met Ilse zelf. Als er een verjaardag is, dan is het feest en ook rond de feestdagen doet Ilse altijd wat extra’s. Ze is flexibel in haar tijden wat wij erg prettig vinden. Wij als vraagouder hebben een fijne samenwerking met Ilse en Michelle is er graag!” Ook over Just-4-Kids is ze positief: “Met het gastouderbureau hebben wij ook een fijne samenwerking.”

Angelique over gastouder Ilse

“Ilse is een fijne gastouder. Flexibel in tijden, denkt ook mee in oplossingen. Liv is er graag. Ilse speelt met de kinderen en probeert er elke dag een leuke dag van te maken doormiddel van spelletjes spelen en kleuren. Met verjaardagen is het altijd feest.”

Familie Bletterman over gastouder Ilse

“Mijn 2 meiden gaan al enige tijd naar Ilse. Ze gaan altijd met veel plezier naar Ilse toe. Ze is erg flexibel qua tijden en vakanties, ze probeert altijd rekening te houden met de ouders. Ze is heel zorgzaam en lief, er wordt veel gezongen, gekleurd en spelletjes gespeeld! Ilse houdt voor ons een boekje bij, zodat wij ook kunnen lezen wat ze gedaan hebben die dag, waarmee ze hebben gespeeld, hoeveel boterhammen ze op hebben, hoe vaak ze naar de wc zijn geweest etc. Wat heel fijn is voor ons! Ze is echt een TOPPER!”

Gastouder Ilse over Just-4-Kids

“Just-4-Kids begon ongeveer tegelijk met mij en ik had daar gelijk een goed gevoel bij. Er is veel aandacht voor de gastouders. Het is heel gemoedelijk, je kunt Nathalie altijd bellen. Ze is heel attent; ze geeft bijvoorbeeld wat met je verjaardag en toen ik 15 jaar in het vak zat, kreeg ik bloemetje. De communicatie naar ons én de vraagouders is ook heel prettig.”

Meer weten? Neem contact op!