Iris

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1993
Gezinssituatie: Gehuwd, moeder van 2 kinderen
Opvang sinds: 2016

Bij Iris uit Roosendaal kan ieder kind gewoon zichzelf zijn. Ze woont in de rustige omgeving Westrand/Tolberg en vangt daar ook de kinderen op. We spraken haar over haar werk als gastouder bij Just-4-Kids. En daar vertelt ze graag over, je leest het in dit interview.

We zijn allemaal uniek en ouders kiezen toch een gastouder op basis van het goede gevoel. Iris legt uit: “Ik ben meer een gastouder voor kleine kinderen, ik ben vrij rustig.” Iris kan goed met baby’s overweg. “Slapen doen ze hier vaak beter dan thuis, die kleintjes. Heel wonderlijk. Zo’n klein hummeltje, zonder papa en mama. Ze laten zo’n baby toch bij mij, dan ben ik blij dat ik de cursus van babyinzicht heb gevolgd.”

Lekker spelen

Bij Iris komen vooral kindjes van 0 tot 4 jaar. Nu zijn dat er 3 per dag waardoor ze echt een band krijgen. “Ik sta heel graag voor ze klaar in mijn huiselijke woning”, aldus Iris.

Iris gaat graag met de kindjes naar buiten. Vaak in de achtertuin. “Buiten hebben we een zandbak en een speelhuisje. In de tuin is de ruimte om achter elkaar aan te racen met loopauto’s. In de zomer zet ik het badje op en spelen we met zand en water.”

Soms loopt ze even naar speeltuin de kade. “Mijn eigen kinderen spelen ook met de kindjes en zien ze ook als vriendjes en vriendinnetjes. Ik vind het heel mooi om te zien, dat die grote kinderen op een gegeven moment de jongste helpen.”

Ook als het minder weer is, weet Iris de kinderen te vermaken. “Ik knutsel graag, maar probeer ook de ontwikkeling te stimuleren door kleuren te leren, tellen en puzzelen.”

Fijn om te zorgen

Iris werkt nu zo’n 6 jaar als gastouder. “Daarvoor heb ik van alles gedaan, zo heb ik bijvoorbeeld in de zorg gewerkt. Daar zag ik de mensen vooral achteruit gaan en het mooie aan mijn werk nu is dat ik elke dag weer vooruitgang zie! Daarnaast vind ik het kroelen en knuffelen heel fijn!”

Iris heeft haar ervaring opgedaan bij een kinderdagverblijf, daarna heeft ze stage gelopen bij Nathalie toen zij nog gastouder was. Natuurlijk heeft zij ook alle benodigde opleidingen gevolgd die nodig waren voor het vak.

Wil je meer weten over Iris? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Gastouder Iris over Just-4-Kids

“Nathalie is echt iemand die het regelt, ik kan altijd bij haar terecht, we appen, mailen, bellen, maakt niet uit. Dit korte lijntje is erg prettig!”

Meer weten? Neem contact op!