Lisette 

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1961
Gezinssituatie: Getrouwd
Opvang sinds: 2013

Lisette, een toegewijde gastouder bij Gastouderbureau Just-4-Kids, biedt kinderopvang voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. Met haar jarenlange ervaring en passie voor het vak heeft Lisette een sterke band opgebouwd met zowel de kinderen als hun ouders. Laten we meer te weten komen over Lisette en haar betrokkenheid bij Just-4-Kids.

“Sinds 2014 ben ik gastouder bij Just-4-Kids. Ik kwam daar via mijn dochter, mijn kleindochter zat al bij hun. Een opleiding had ik nog niet en die heb ik toen behaald, ook heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis uit te breiden”, aldus Lisette. Ze vertelt waarom ze dit werk zo leuk vindt: “Als ze starten zijn het meestal baby’s van 3, 4 maanden. En als ze bijna 4 jaar weggaan, zijn het hele zelfstandige peuters/kleuters. Ze hebben zoveel geleerd, klaar voor de basisschool. En jij mag deel uitmaken van hun ontwikkeling. Je bent zo belangrijk voor ze, een veilig en vertrouwd gezicht.

Prachtige locatie in Roosendaal

De gastouderopvang is gevestigd in een prachtige landelijke omgeving in Kalsdonk, Roosendaal. Deze locatie biedt een ideale setting voor kinderen om te spelen en te ontdekken, omringd door rust en vrijheid. Met een ruime tuin en een overkapping kunnen de kinderen genieten van buitenactiviteiten in elk seizoen. “We wonen echt buitenaf. Hertjes die uit je hand komen eten, een hond die lief is voor kinderen, we hebben een geitje. Dat kinderen leren met dieren om te gaan is ook heel belangrijk en heel leuk. Verder gebeurt hier van alles, we zien treinen, vrachtwagens, tractors, ziekenwagens met sirene enz. van alles komt er bij ons voorbij en is heel leuk voor de kinderen.”

Persoonlijke aandacht en veiligheid

Lisette hecht veel belang aan het creëren van een schone en veilige omgeving voor de kinderen in haar opvang. Met een aparte opvangruimte, voorzien van alle benodigdheden en ingericht op veiligheid, zorgt ze ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen.

Opvang in een aparte ruimte

Binnen de opvangruimte biedt Lisette een gevarieerd scala aan activiteiten om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en plezier te beleven. “Ik heb een aparte opvangruimte, waar ik een keukentje heb, een toilet, een kastenwand vol met speelgoed, een box, een kastje waar ik de kinderen op aankleed, lage tafeltje om te spelen en knutselen en hoge tafel, waaraan we fruit en boterhammen eten. Echt een aparte, veilige ruimte speciaal voor de kinderen.”

“We knutselen, lezen boekjes, we zingen liedjes en kletsen met elkaar. Ik werk niet persé met thema’s, wel natuurlijk met de feestdagen, Vaderdag, Moederdag en carnaval bijvoorbeeld. Maar ik speel vooral in op het weer en de behoeften van de kinderen. Bijvoorbeeld een kindje was bij de brandweer geweest en dan gingen we in dat thema door. Er is wel structuur, maar kunnen er ook vanaf wijken, kinderen leren ook daarvan.”

Ook buiten volop te doen

Ook buiten is er volop te beleven. “Als ik grotere kindjes heb, ga ik nog wel eens naar de speeltuin. Ik heb een bakfiets, dus we kunnen ook weg. Of we gaan gewoon een rondje lopen met de bolderkar. Muziekje mee, zulke dingetjes. In de tuin bv een bak water wegzetten, schepjes, gietertjes, emmertjes enz. erbij. Hoe leuk is dat om met z’n allen hiermee bezig te zijn. Ik heb fietsjes, loopwagentjes, stepjes, zandtafel, poppenwagens, keukentje met allerlei spulletjes.” Ofwel, daar is voldoende te beleven! 

Wil je meer weten over Lisette? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Gastouder Lisette over Just-4-Kids

“Het is gewoon geweldig, echt super. Ik hoef maar te bellen en ik krijg antwoord, ze staat altijd voor me klaar. Ze doet het zo goed!”

Meer weten? Neem contact op!