Marielle

Adres: Rucphen
Geboortejaar: 1971
Gezinssituatie: Gehuwd en woont met twee kinderen
Opvang sinds: 01-02-2023

hieronMarielle is een gastouder van Just-4-Kids, gevestigd in Rucphen. Met haar in 2023 gestarte kinderopvang in een apart huisje achter in de tuin, biedt Marielle een prachtige locatie waar kinderen tot 4 jaar zich kunnen vermaken en ontwikkelen. In dit interview vertelt zij over haar unieke opvang.

Het aparte huisje, gelegen in een afgesloten tuin, is ideaal voor de kinderopvang. Het biedt voldoende privacy en een veilige omgeving voor de kinderen. Marielle legt uit: “Ons huis staat aan een straat met een lange oprit en het huisje staat vrij van ons huis. Het heeft een aparte slaapkamer, toilet en keukentje, en de rest van de ruimte is speelruimte. We hebben in de tuin van de opvang een hok met kippen en een hok met een konijntje. En we hebben een kitten genaamd Mickey.”

Ervaring en cursussen

Marielle is in 2023 gestart met haar kinderopvang en brengt een schat aan ervaring mee als nanny bij gezinnen thuis. Ze is zelf al oma en heeft altijd in de buurt van kinderen gewoond. Ze heeft haar opleiding afgerond en is graag bezig met het volgen van cursussen om haar kennis verder uit te breiden. Ze is enthousiast over alle cursussen en trainingen waar ze aan kan deelnemen.

Activiteiten binnen en buiten

Binnen de opvangruimte zijn er diverse activiteiten om de kinderen te vermaken en hun ontwikkeling te stimuleren. Marielle legt uit: “Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen vind ik het heerlijk om met ze te knutselen. We hebben geen televisie, wel muziek en dansen vinden kinderen leuk. Ook blokken bouwen en dagelijks samen een boekje lezen horen erbij. Ik heb al veel thema’s bedacht om in de toekomst mee te knutselen.”

Buiten is er volop ruimte en mogelijkheden voor activiteiten. Marielle opent de deuren en laat de kinderen genieten van de tuin. Ze past zich aan aan de behoeften en interesses van de kinderen. “We hebben een speelhuisje, een zandbak gemaakt van 3 oude autobanden, een picknicktafeltje, watertafels en een speelkleed. Voor nu is dat voldoende, gezien we net zijn begonnen. Ik wil nog graag een natuurpad maken, een blotevoeten pad, maar dat zal nog even moeten wachten tot het najaar. Een uitstapje naar het bos vind ik ook erg leuk.”

Unieke thematiek en betrokkenheid bij de natuur

Marielle onderscheidt zich door haar thematiek die altijd gerelateerd is aan de natuur. Het huisje wordt versierd volgens seizoensthema’s, waarbij de kinderen actief betrokken worden. Er is geen televisie aanwezig, maar wel kindermuziek om van te genieten.

Ze biedt opvang voor maximaal 4 kinderen tot 4 jaar. Ze kiest ervoor om geen kinderen van en naar school te brengen, om zo de rust te bewaren voor zowel zichzelf als de kinderen.

Passie voor het werk

Marielle geniet van het werken met kinderen en ziet ze vanaf jonge leeftijd groeien en ontwikkelen. Ze vindt het stimulerend om een rol te spelen in de ontdekkingstocht van de kinderen. Ze legt uit: “Kinderen zijn altijd leuk. Per maand zie je hun ontwikkeling en de manier waarop ze de wereld ontdekken. Het is geweldig om daaraan bij te dragen, om ze te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Ik heb veel geduld met kinderen en laat me niet snel gek maken.”

Wil je meer weten over Marielle? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids.

 

|

Gastouder Marielle over Just-4-Kids

“Ik ben erg tevreden over mijn ervaringen met het gastouderbureau! De communicatie is vlot en de gesprekken zijn prettig.”

Meer weten? Neem contact op!