Marijke

Adres: Rucphen
Geboortejaar: 1966
Gezinssituatie: Getrouwd, 2 kinderen
Opvang sinds: 2008

Marijke is een ervaren gastouder bij Gastouderbureau Just-4-Kids, gevestigd in het centrum van Rucphen. Met een prachtige aanbouw aan haar huis biedt Marijke een ideale locatie voor kinderopvang. Laten we meer te weten komen over Marijke, haar ervaringen en haar unieke opvang.

“De aanbouw aan mijn huis is speciaal ingericht voor de kinderopvang,” zegt Marijke enthousiast. “Met een aparte slaapkamer met twee stapelbedden, een douche en een toilet, zorg ik ervoor dat de kinderen een eigen plekje hebben. Het is belangrijk dat ze zich comfortabel voelen en zich kunnen vermaken.”

Jarenlange ervaring

Marijke is al sinds 2006 actief als gastouder en heeft zich al vrij snel aangesloten bij Just-4-Kids. Voordat ze gastouder werd, had ze een kinderkledingwinkeltje in Rucphen, dus ze is altijd bezig geweest met kinderen. “Ik heb verschillende cursussen gevolgd, zoals ‘Baby Inzicht’ en ‘Pedagogische Kwaliteitsboom’,” vertelt Marijke. “Deze cursussen hebben me veel waardevolle kennis gebracht die ik dagelijks kan toepassen. Ik vind het ook belangrijk om mezelf continu bij te scholen, daarom probeer ik elk jaar de zomercursus te volgen.”

Stimulerende omgeving

Marijke vangt dagelijks 4 tot 5 kindjes op, variërend in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. “Ik zorg voor een veilige en stimulerende omgeving waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen,” legt Marijke uit. “Binnen hebben we een grote variatie aan speelgoed, zoals auto’s, Duplo, mozaïek en verfmaterialen. Ik werk ook met het thema van Kiki de beer, waarbij elke maand een ander thema centraal staat. Op die manier blijft het leuk en educatief.”

Eropuit

Voor buitenactiviteiten neemt Marijke de kinderen graag mee naar het bos, de kinderboerderij of het blotevoeten pad in de buurt. “Ik geniet ervan om de kinderen de natuur te laten ontdekken,” zegt Marijke. “In mijn tuin hebben we gras, speeltoestellen en fietsjes. Het is een heerlijke plek waar ze naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken.”

Elke dag is anders

Het werken met kinderen brengt Marijke veel vreugde. “Het is elke dag anders, en dat maakt het zo boeiend,” zegt ze. “Kinderen zijn heel eerlijk en oprecht, en ik vind het geweldig om ze te begeleiden in hun ontwikkeling en ze te zien groeien.”

Wil je meer weten over Marijke? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids. 

 

|

Gastouder Marijke over Just-4-Kids

“Nathalie van Just-4-Kids biedt uitstekende ondersteuning,” zegt Marijke. “Als ik bel, staat ze altijd voor me klaar. Ze organiseert waardevolle cursussen en we hebben regelmatig gezellige bijeenkomsten met collega’s om ervaringen uit te wisselen. Ook het contact via de appgroep is erg fijn, want zo staan we altijd met elkaar in verbinding.”

Janiek over gastouder Marijke

“Alle 3 onze jongens zijn van baby af aan bij haar geweest. Dat voelde vanaf het begin heel fijn en vertrouwd. De oudste 2 zitten inmiddels op school maar gaan nog graag even mee om hun broertje op te halen. Marijke is heel lief en zorgzaam en altijd even gastvrij en geïnteresseerd. Ze is flexibel en organiseert veel leuke dingen voor de kinderen. Met uitjes zoals Sinterklaas en haar zomeruitje zijn de grote broers ook nog altijd welkom. Ze stuurt regelmatig foto’s door en neemt ook uitgebreid de tijd om bij te praten bij brengen en halen. Ik laat de jongens altijd met een fijn gevoel achter en ze hebben het daar alle 3 enorm naar hun zin (gehad).”

Amy over gastouder Marijke

“De meiden van 4 en 6 zijn ondertussen naar school, maar Lias van 11 maanden is de derde op rij nu. Marijke is voor mijn kinderen een tweede moeder. Alle drie zijn dol op haar en gaan er nog maar al te graag spelen. Marijke is altijd geïnteresseerd, zorgzaam, vrolijk en blij om de kinderen weer te zien en ze zorgt er altijd voor dat je met een goed gevoel weggaat. Met de kindjes onderneemt ze veel dingen en doet ze veel leuke activiteiten. Als onze laatste telg 4 wordt, wat gelukkig nog even duurt, gaan we haar enorm missen. Dus als je met een gerust hart je kindje naar de opvang wilt brengen, dan ben je bij Marijke op het juiste adres.”

Cassandra over gastouder Marijke

“Ze is een ontzettend lieve, spontane en zorgzame vrouw. Zij straalt warmte en vertrouwen uit. Je voelt meteen dat je kindje bij haar in goede handen is. Ze is altijd begaan en heeft veel liefde voor al “haar kindjes”. Wij kunnen ons zoontje met een gerust hart aan haar toevertrouwen. Dat is het allerbelangrijkste. Haar gastouderopvang is een fijne warme plek waar heel veel soorten speelgoed aanwezig is, zodat de kinderen zich kunnen vermaken en kunnen ontwikkelen. Er wordt veel geknutseld en ze gaan veel naar buiten toe. Iets wat voor ons zoontje telkens een groot feest is. Hij gaat ontzettend graag naar Marijke toe en we zijn amper thuis als hij al vraagt of hij nog een keer naar Marijke mag. Wij zijn ontzettend blij dat we destijds voor Marijke hebben gekozen.”

Meer weten? Neem contact op!