Hennelien

Marjo

Werkgebied: Bergen op Zoom

Marjo werkt al jaren als nanny. Dit doet zij met heel veel liefde. In dit interview vertelt ze wat ze zo leuk vindt aan dat werk.

Achtergrond en ervaring

“Mijn aanpak verschilt per gezin,” legt Marjo uit. “Ik pas me aan de ouders aan. In het ene gezin hanteer ik een opvoeding die lijkt op hoe ik mijn eigen kind zou opvoeden, ik hecht veel waarde aan regelmaat. Kinderen weten waar ze aan toe zijn met een vaste dagindeling. Een typische dag omvat boodschappen doen, een rondje lopen, buiten spelen, fruit eten, knutselen – ik ben echt een knutselmiep – en lunchen. Een vast ritme is belangrijk, hoewel sommige gezinnen meer regels hebben dan andere. De kinderen proberen altijd wel uit wat wel en niet kan, maar mijn regels worden uiteindelijk geaccepteerd.”

 

Vrijheid en voldoening

Marjo vind het vooral fijn dat het werk veel vrijheid biedt. “Je bent toch een beetje je eigen baas en bepaalt zelf de dagindeling. Hoewel je werkt op uur en tijd, kun je de dag zelf invullen. Ik vind het fijn om in het huis van een ander te werken, zodat er geen rondslingerend speelgoed in mijn eigen huis ligt. Het is ideaal werk, ook als je wat ouder bent. Je krijgt veel van de kinderen terug. Het is fijn dat je kinderen kunt helpen met hun sociale afspraken, naar clubjes kunt brengen en dat ouders daar geen omkijken naar hebben.” Daarnaast zorgt Marjo ervoor dat het eten klaar is en doet ze wat huishoudelijk werk, zoals de was en pakketjes wegbrengen.

 

De dingen doen die de kinderen leuk vinden

De kinderen bepalen natuurlijk zelf wat ze leuk vinden om te doen. “De leeftijden van de kinderen liggen vaak ver uit elkaar, wat het soms lastig maakt om iets te doen wat ze allemaal leuk vinden,” zegt Marjo. “De oudste kinderen kunnen wel even alleen zijn, zodat ik wat met de jongsten kan doen. We gaan bijvoorbeeld eekhoorntjes kijken bij het tuincentrum of naar speeltuintjes in de buurt. Af en toe gaan we een ijsje eten. We doen van alles eigenlijk.”

Maar gewoon lekker binnen blijven vindt Marjo ook heerlijk. “Binnen doen we spelletjes, knutselen, torens bouwen en betrekken we de kinderen bij het huishouden,” vertelt Marjo. “De oudste kinderen helpen soms met koken. We doen eigenlijk wat je ook met je eigen kinderen zou doen.”

 

Samenwerking met Just-4-Kids

“Met Nathalie van Just-4-Kids heb ik best veel contact. Ze is heel betrokken en houdt ons goed op de hoogte van wat er speelt, bijvoorbeeld wat er in de media komt. Ze stuurt regelmatig appjes en reminders over cursussen en andere belangrijke zaken. Je kunt echt merken dat ze zelf ervaring heeft in dit werk. Het bevalt me heel goed, ik ben erg tevreden.”

 Op zoek naar een flexibele en betrokken nanny? Neem gerust contact op via onderstaand formulier met Just-4-Kids voor meer informatie!

|

Gastouder Sandra over Just-4-Kids

“Ik vind Nahalie een lieve vrouw, we hadden gelijk een klik. Dat is de basis van een goede samenwerking. Het allemaal niet zo commercieel bij haar, dat past ook niet bij mij. Het is gewoon vertrouwd en klein.”

Meer weten? Neem contact op!