Misia 

Adres: Oudenbosch
Geboortejaar: 1984
Gezinssituatie: één dochter en getrouwd
Opvang sinds: 2023

Misia is één van onze gastouders in Oudenbosch en is gastouder van kindjes tussen de 0 en 4 jaar. We spraken haar over haar werk als gastouder. Lees hier het interview met haar!

Misia is 1 januari 2023 begonnen als gastouder. Ze vertelt: “Ik wilde wat anders doen en het leek me erg leuk om met kinderen te werken.” Ze kwam ik contact met Nathalie van Just-4-Kids en gastouder worden dat leek haar erg leuk. “Dus ben ik de opleiding zorg & welzijn gaan volgen en heb mijn diploma behaald in 2022.”

Oorspronkelijk komt Misia uit Polen, ze is in 2007 naar Nederland gekomen. “De taalbarrière was een probleem met het zoeken naar werk. Ik begon bij een bedrijf waar vooral buitenlanders werkten. Dat is niet goed voor je Nederlandse taalontwikkeling. Dus ben ik me gaan focussen op het Nederlands.” En dat spreekt ze inmiddels vloeiend!

Heerlijk buiten spelen

Misia vangt dagelijks een aantal jonge kinderen op. Dit doet zij met heel veel liefde. “We spelen vaak in de achtertuin en de speeltuin naast het huis. Of we lopen een klein stukje verder naar een andere speeltuin. We rijden ook wel eens naar Hoeven, daar is een leuke mini dierentuin met daarbij een speeltuin. Dat is heel leuk met al die dieren”, vertelt ze enthousiast.

Maar ook binnen is het gezellig

In huis hebben ze een aparte kamer gemaakt voor de kindjes om te kunnen slapen en in de woonkamer is voldoende plaats om lekker te spelen. “Als we binnen zijn, knutselen we, lezen we boekjes of gaan wat bakken. Koekjes zijn hier favoriet! Ik bedenk altijd wel een thema voor de volgende dag, zo is elke dag weer een beetje anders.”

Ze heeft een dochter die zich prima op haar plaats voelt tussen de jongere kindjes. “Mijn dochter vindt het ook erg leuk om met de kinderen te spelen, dat gaat gelukkig heel goed samen!”

Wil je meer weten over Misia? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

De ouder van Zuzia Fic over gastouder Misia

“Misia is de beste gastouder. Erg lief, sociaal en communicatief sterk. Bij haar is mijn kind erg blij. Misia heeft veel leuke deeën om kindjes te stimuleren met doorgroeien. Kindjes spelen dagelijks buiten en binnen. Daarnaast zijn ze ook druk bezig met leren! Misia bedenkt diverse activiteiten zoals: sportdag, bingo, dansen, schilderen, tekenen, spelen met klei, koekjes versieren, samen smoothies maken en nog meer. Kindjes komen daar met plezier en vaak willen ze niet naar huis, het voelt daar als thuis. We geven een 10!”

Gut over gastouder Misia

“Wij hadden top ervaring met Misia, al direct vanaf de eerste dag. Zij had met ons zoontje goed contact en hij was daar iedere dag graag gebleven. Wij zagen wekelijks een ontwikkeling qua praten en spelen. Wij hebben altijd een goed gevoel gehad om met hem daar naar toe te brengen, omdat we weten dat hij in goede handen is. Beter kon het niet zijn!????”

Gastouder Misia over Just-4-Kids

“De samenwerking met Nathalie is echt prachtig. Ze heeft me goed geholpen met school en ze biedt veel cursussen aan die ik graag volg. Ik vind het heel interessant om veel te leren. Ze is altijd positief en staat klaar voor anderen.” 

Oresta over gastouder Misia

“Misia past op mijn dochter van 2 jaar. Ik vind dat zij haar werk erg goed doet, omdat zij een zorgzame lieve vrouw is. Het voelt goed mijn dochter bij haar achter te laten, zij geeft altijd voor de volle 100% haar zorg. Mijn dochter voelt zich veilig bij haar en houdt heel van haar 🙂 Ik ben blij dat we haar gevonden hebben!”

Meer weten? Neem contact op!