Hennelien

Natascha

Werkgebied: Roosendaal – Breda 

In ons gesprek met nanny Natascha krijgen we een kijkje in haar achtergrond, ervaringen en passies als nanny.

 

Achtergrond en ervaring

Natascha combineert haar werk als nanny met een baan in de gehandicaptenzorg. Ze heeft een HBO-opleiding Social Work afgerond. “Ik wilde nooit een kantoorbaan,” zegt Natascha. “Ik wilde met mensen werken. Eerst draaide ik BSO, daarna ben ik als nanny gaan werken. Ook werk ik nu een tijdje in de gehandicaptenzorg.” Haar liefde voor het werken met kinderen begon al op jonge leeftijd, toen ze bij de scouting zat en later bij de staf. Dit is haar eerste gezin met kinderen onder de vier jaar. “Ik was BSO gewend, dus kinderen van vier plus. Nu kreeg ik de kans bij dit gezin, waar ik begon toen de jongste één was. Dit gezin heeft twee kinderen met een moeder alleen.”

 

Persoonlijke aanpak

“Ik vind het belangrijk om te levelen met de kinderen,” legt Natascha uit. “Ik sta er niet boven; ik wil dat het kind zich prettig voelt om alles te kunnen vertellen. Ik ben heel duidelijk en consequent, ik waarschuw één keer. Bij de kennismaking moet het klikken en ook de lijn in de opvoeding moet passen. Het mag niet teveel verschillen met je eigen normen en waarden.”

 

Passie voor het werk

Natascha waardeert de directe betrokkenheid bij de kinderen zonder de randzaken van administratieve taken. “Als nanny staat een kind op één. Je hebt echt één op één tijd met de kinderen. Nu heb ik heel veel vrijheid om ergens naartoe te gaan bijvoorbeeld. Het is persoonlijk, ook met de ouders. Ik kook elke keer als ik er ben. Soms doe ik boodschappen, haal ik de was eruit en hang ik die op, en soms strijk ik.”

 

Activiteiten met de kinderen

Natascha is vooral van het buitenspelen en actieve spellen. “Ik ben niet zo van het knutselen,” zegt ze. “Met mijn scoutingachtergrond ben ik meer van het buiten zijn. We gaan vaak naar de speeltuin. Ze hebben een fijne achtertuin met een schommel en trapeze. In vakanties kunnen we ergens naartoe gaan, zoals een keer naar een Landal park met een kinderboerderij, minigolf en speeltuin. Een hele leuke dag.” Daarnaast neemt ze vaak bijzondere spellen mee, zoals Geestenjacht voor Halloween. “Echt even anders dan anders. Niet zo standaard.”

 

Samenwerking met Just-4-Kids

“Ik heb nog niet heel veel contact met Nathalie gehad, maar tot nu toe gaat de samenwerking prima.”

 

Op zoek naar een veelzijdige en toegewijde nanny? Neem gerust contact op met Just-4-Kids voor meer informatie over de mogelijkheden!

|

Nanny Louisa over Just-4-Kids

“Ik heb een positieve ervaring met Just-4-Kids. Nathalie is erg betrokken. Ze organiseert cursussen en houdt ons op de hoogte van wat er speelt in ons werkgebied.”

Meer weten? Neem contact op!