Patricia

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1966
Gezinssituatie: Gehuwd, 2 volwassen kinderen en 2 boomer hondjes
Opvang sinds: Ruim 20 jaar

Op een prachtige locatie in Roosendaal in de Tolberg/Kroeven, vinden we de gastouderopvang van Patricia. Haar woning ligt vlakbij een speeltuintje met een voetbalveld. Ideaal voor de kinderen. Patricia vangt kinderen op tussen de 0 en 4 jaar. In dit interview vertelt zij meer over haar aanpak, haar opvang en waarom zij dit werk zo leuk vindt.

Een mooie locatie

In de omgeving van de opvang is veel te beleven. Patricia vertelt: “Een stukje verder lopen kom je uit bij de kinderboerderij. Daar komen we in de zomer vaak en bij lekker weer. De andere kant op, richting Kroeven is er geen autoverkeer, alleen een fietspad en daarnaast is een heel bos. Op het wandelpad kunnen de kinderen lekker rennen en ze kunnen er bij het water naar de eendjes kijken en mensen die voorbij kanoën. Echt leuk om met de kinderen te doen. Dan nemen we lekker de skelter mee en de hondjes natuurlijk.”  

Voor de deur van de woning komen er soms gezellig schaapjes voorbij. “Ik woon hier heel vrij. Ik heb gras voor en water aan de voorkant, waar de eendjes in zwemmen. In de winter wordt er geschaatst, het uitzicht is heel fijn.” In de achtertuin, wordt er volop gespeeld. “Daar kunnen de kinderen, rennen, verstoppertje doen, skelteren, fietsen, met autootjes spelen, voetballen, noem maar op.”

Veel interactieve spelletjes

Bij minder weer, spelen de kinderen natuurlijk ook lekker binnen. “Hier kunnen ze volop spelen met de blokken, met het computertje, of we gaan samen verven, kleien, kleuren en tekenen. Ik vind interactieve spelletjes leuk om met ze te doen, zo heb ik heb verschillende blokjes waar je een garage of babybedje van kunt bouwen,” vertelt Patricia.

Goede voorbereiding op de basisschool

Bij deze gastouderopvang gaan de kinderen goed voorbereid naar de basisschool. “Speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar heb ik een VVE opleiding gevolgd. Dat is een vooropleiding om ervoor te zorgen dat de kinderen goed voorbereid naar de basisschool gaan. Ze leren de kleuren kennen en we leren al wat woordjes bijvoorbeeld.” Vooral voor buitenlandse kindjes is dit een grote meerwaarde en best uniek voor een gastouder. “Van school krijg ik vaak de vraag hoe ver het kind gevorderd ik, die overdracht doe ik dan naar de school toe,” licht Patricia toe.

Een beroep waarin je gewaardeerd wordt

Patricia vangt al 25 jaar kindjes op en vindt nog steeds alles leuk aan dit werk. “Dit werk houd je jong en speels. Het is mooi om te zien hoe de kinderen alles ontdekken. Je krijgt veel liefde en gezelligheid van de kinderen, we lachen veel.” Patricia komt nog regelmatig kinderen tegen die ze ooit opgevangen heeft. “Als je ze 4 jaar hebt gehad, ben ik blij als een broertje of zusje ook komt. Zo blijf ik toch het andere kind nog af en toe zien. Laatst kwam ik een kind tegen in de supermarkt en die is al een kop groter dan ik en woont al samen. Soms krijg ik ook mooie verhalen terug van oudere kinderen. Zo vertelde een jongetje dat hij het altijd zo leuk vond dat hij wat lekkers uit de kerstboom mocht pakken. Het zijn de kleine dingen die het doen, daar krijg ik toch elke keer kippenvel van.”

 Bij Patricia kun je er dus wel op vertrouwen dat je kindje in goede handen is! Zoek je nog een gastouder in Roosendaal? Neem dan gerust hieronder contact met ons op.

Meer weten? Neem contact op!