Hennelien

Sabine

Beschikbaarheid: Woensdag en donderdagmiddag en eventueel vrijdagmiddag

Werkgebied: Breda en omliggende dorpen (afhankelijk van een fiets)

Sabine, een ervaren nanny uit Breda, heeft eerder lange tijd gewerkt op een kinderdagverblijf. Na het behalen van haar diploma SPW 3, werkte ze 10 jaar als peuterleidster in een kinderdagverblijf. Sabine vertelt: “Tijdens deze periode ontdekte ik mijn passie voor het werken met kinderen en begon ik ook als nanny bij gezinnen thuis. Momenteel werk ik bijna volledig als nanny, gecombineerd met thuiszorg voor ouderen.”

Waarom dit werk zo leuk is

Ze koos bewust voor het beroep van nanny vanwege de voordelen die het biedt ten opzichte van werken in een kinderdagverblijf. “Ik waardeer de vrijheid en de mogelijkheid om in de vertrouwde omgeving van de kinderen te zijn. Als nanny kan ik een meer persoonlijke en op maat gemaakte zorg bieden.”

Een stapje extra

Als nanny is Sabine een verlengstuk van het gezinsleven en daarvoor zet ze graag een stapje extra. “Ik kook zelfs voor dit gezin, waarbij ik ook samen met de kinderen kan eten, dat vinden de ouders erg fijn.”

Sabine doet ook de voorschoolse opvang. “Daar ga ik speciaal voor naar het gezin en breng de kinderen naar school en na school ben ik er dan weer.

Benadering van het werk

“Ik geniet van de openheid en spontaniteit van kinderen,” zegt Sabine. “Mijn benadering is gebaseerd op het principe dat een kind een kind mag zijn. Ik ben rustig van persoon en pas me flexibel aan aan de behoeften van elk kind,” vertelt Sabine.

Ze houdt van het doen van creatieve activiteiten zoals knutselen. Het liefst is ze gezellig met de kinderen binnen, maar buiten heeft ze ook een leuk spel dat ze graag speelt. “We spelen graag ‘Boompje verwisselen’ buiten, een heel ouderwets spel, maar wel heel leuk. Net zoiets als stoelendans, maar dan lekker buiten.”

Verder doen ze ook veel spelletjes binnen. “Wat ik regelmatig doe is dat ik zelf wat speelgoed meeneem, vooral voor de jongere. Een dokterskoffertje, of themaboeken om de kinderen wat mee te geven. Oudere kinderen hebben zelf al heel veel om mee te spelen en dan is dat niet zo nodig. Boeken blijven altijd wel leuk ook. “

Op zoek naar een betrouwbare kinderoppas in Breda en omgeving?

Neem gerust contact op met Just-4-Kids voor meer informatie over de mogelijkheden met een nanny bij jou in de buurt.

Meer weten? Neem contact op!