Anneke

Anneke 

Adres: Roosendaal
Geboortejaar: 1972
Gezinssituatie: Getrouwd, 1 dochter
Opvang sinds: 2010

Perfect voor spel en avontuur

Anneke runt een gastouderopvang in Roosendaal, gelegen in de Weihoek, nabij de Tolberg. Haar locatie is een rustige buurt, met een speeltuintje recht tegenover haar huis en twee basisscholen in de directe omgeving. Ze geniet van de nabijheid van Tolberg en de stad, waar ze soms met de kinderen naartoe gaat voor boodschappen.

Anneke deelt haar enthousiasme voor deze locatie: “Dit is echt een plek waar kinderen volop kunnen spelen. De speeltuin tegenover ons huis is een schat aan plezier en ontdekking.”

Ruime ervaring

Anneke heeft al jarenlange ervaring als gastouder bij Just-4-Kids. Ze blijft investeren in haar kennis en vaardigheden door deel te nemen aan verschillende cursussen die het gastouderbureau aanbiedt. Ze vertelt: “Het is essentieel om voortdurend te blijven leren en groeien, zodat ik de best mogelijke zorg en ondersteuning kan bieden aan de kinderen die hier komen.”

Volop speelplezier

Anneke’s gastouderopvang vindt plaats in haar hoekwoning, een typische eengezinswoning. De huiskamer is het kloppende hart van de opvang, waar alle activiteiten zich afspelen. Ze neemt de kinderen graag mee naar de speeltuin tegenover en naar de stad of Tolberg voor boodschappen, net als een gezin dat doet. “Ik wil dat de kinderen zich hier thuis voelen en kunnen genieten van allerlei leuke activiteiten. Onze huiskamer is een gezellig plek voor ze.”

Een mix van leeftijden

In Anneke’s opvang komen zowel jonge als oudere kinderen. Ze geniet van de dynamiek tussen de verschillende leeftijdsgroepen en zorgt ervoor dat elk kind de aandacht krijgt die het verdient. Haar samenwerking met een stagiaire gedurende vijf dagen per week biedt extra ondersteuning. Anneke licht toe: “Het is geweldig om te zien hoe kinderen van verschillende leeftijden met elkaar omgaan en van elkaar leren. Het maakt onze opvang levendig en boeiend.”

Spelen, leren en creatief zijn

Binnen in de gastouderopvang genieten de kinderen van tekenen, knutselen, verhaaltjes voorlezen, zingen en puzzelen. Anneke werkt met de reguliere thema’s zoals Halloween, Sinterklaas, Kerst en Pasen, maar staat ook open voor spontane ideeën en activiteiten die aansluiten bij de interesses van de kinderen.

Een ouderwetse aanpak

Anneke beschouwt zichzelf als een gastouder met een ouderwetse aanpak. Ze hecht veel waarde aan rust, reinheid en regelmaat. Kinderen weten wat wel en niet mag en ze creëert een omgeving waarin kinderen zich snel op hun gemak voelen. Anneke legt uit: “Door structuur en duidelijkheid te bieden, help ik kinderen zich veilig te voelen en zich positief te ontwikkelen.”

 Ze begon als gastouder toen ze zelf op zoek was naar opvang voor haar kind. Nu, meer dan een decennium later, geniet ze nog steeds van haar rol.

Een uitzonderlijk Sinterklaasfeest

Anneke organiseert al jaren een groots Sinterklaasfeest in haar huis, waar alle kinderen welkom zijn, inclusief broertjes en zusjes. Sinterklaas brengt cadeautjes en er is volop snoep en plezier voor iedereen. Dit is slechts een voorbeeld van hoe Anneke haar opvang omtovert tot een levendige en liefdevolle omgeving.

Wil je meer weten over Anneke? Neem dan hieronder contact op met Just-4-Kids!

 

|

Familie Langelaar over gastouder Anneke

“Onze meiden gaan graag naar Anneke, ze voelen zich daar thuis. Ze maken er de leukste knutselwerkjes, zomaar maar ook voor Vader- en Moederdag en feestdagen. Ze hebben ook een goede band met de dochter van Anneke en vinden het gezellig als zij thuis is. Anneke is duidelijk; wat mag wel en wat niet, dat vinden we erg fijn. Ze is ook flexibel qua tijden, wat echt top is i.v.m. onze onregelmatige diensten.”

Familie Langelaar over Just-4-Kids

“We hebben niet veel contact met het bureau, maar de communicatie is goed. Er worden altijd een aantal herinneringen gestuurd voor de zomervakantie, als je een vervangende gastouder nodig hebt. Er worden cursussen aangeboden en ze denken met je mee als je vragen hebt. We zijn nog steeds erg blij dat we 5 jaar geleden zijn overgestapt!”

Gastouder Anneke over Just-4-Kids

“Samenwerken met Nathalie gaat heel goed, Ze probeert heel veel gezelligheid erin te brengen en is er altijd als je haar nodig hebt.”

Papa en mama van Elia over gastouder Anneke:

“Anneke is een fijn en warm persoon die altijd met je meedenkt. Ze zet zich volledig in voor je kind en dat is ook terug te zien. Ons kindje is altijd tevreden en voldaan op het moment dat we hem komen halen. Je kan goed met haar sparren over hoe je kindje een optimale tijd kan geven op de opvang maar ook thuis. Wij zijn heel blij met Anneke!”

Meer weten? Neem contact op!